Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie borykam się z problemem po aktualizacji sterownika GWS w e60. Cała aktualizacja przebiegała poprawnie. Gdy pasek aktualizacji załadował się na 100% zamiast okienka "update ok" było okienko z błędem 211 a dokładnie to :

[

Signature check failed 10FLASH, NG_SIGNATUR_PRUEFEN (Programm): ERROR_FLASH_SIGNATURE_CHECK

[

[

[

[

https://drive.google.com/open?id=1sjmp12yVzJx_esZIzHAOAb9taLRtGETG

Próbowałem jeszcze poprawić NFS, kończy się takim samym efektem.

Ista P tez sobie nie radzi, po nie udanych update nią zostaje tylko wskazówka - global vehicle communication coapi 2086 - nieprawidłowe sprawdzenie sygnatury, a w raporcie informacja - GWS status programowania osiągnął wartość 12. Nie udało sie zidentyfikować sterownika.

Ista D moduł GWS ma kolor niebieski i opis - aktualizacja przerwana

a

w tool 32 we flash programmier status lesen - program niedostępny lub niekompletny

Teraz jak to zrobić aby auto jeździło bo jak na razie odpala, ale nie da się jeździć ze względu na to, że biegów nie można załączyć :)

Programowanie sterownika było wykonywane na zasilaczu oraz na podłączeniu do drugiego auta. Winkfp skonfigurowany tak jak powinien, na 1 1 i bez fast baudrate. Wszystko robione na kablu k+dcan USB.

Zaraz będzie komentarz, że trzeba przez icom, ale chce doprowadzić temat jak to zrobić po usb bo się da . W USA jak mają ten problem to ogarniają go kablem właśnie k+dcan USB który jest modyfikowany i sprzedawany przez użytkownika forum. Po tej modyfikacji nawet ccc, mulfy i inne nim programują bez żadnych błędów i problemów.

Może ktoś się orientuje na czym dokładnie polega modyfikacja kabla? Wiem, że programują po swojemu płytkę pcb fejsa...

Edytowane przez makaron87
Opublikowano

Witam. Podpowie ktoś o co chodzi z tymi ustawieniami winkfp? Czy są one dobrze ustawione do aktualizacji kablem k+dcan na Windows 7 64bit?56c54441713e7baddd164e412a0d6185.jpg

Majek23

Opublikowano (edytowane)
CCC i mulf powiadasz :mad2:

haha no właśnie w stanach takie rzeczy potrafia dlatego pytam na czym ta przeróbka polega, wiem tyle, że programują po swojemu płytkę fejsa... wtedy niby mogą walić cały samochód po USB, a nawet skraca czas programowania - widziałem screeny z programowania i co piszą. Ich lekarstwo na error 211 w winkfp i inne problemy to właśnie ten fejs na usb...

gk tds, jeszcze walnij głową na to, że po tuningu kabla usb nie zgrasz mapy i nie zarzucisz chipsa?! :lol:

Opublikowano (edytowane)
Witam. Podpowie ktoś o co chodzi z tymi ustawieniami winkfp? Czy są one dobrze ustawione do aktualizacji kablem k+dcan na Windows 7 64bit?56c54441713e7baddd164e412a0d6185.jpg

Majek23

pozamieniaj te 0 0 na 1 1 i będzie dobrze :cool2: i nie wal nim tego czego w europie po usb zwykłym fejsem się nie robi :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

haha no właśnie w stanach takie rzeczy potrafia dlatego pytam na czym ta przeróbka polega, wiem tyle, że programują po swojemu płytkę fejsa... wtedy niby mogą walić cały samochód po USB, a nawet skraca czas programowania - widziałem screeny z programowania i co piszą. Ich lekarstwo na error 211 w winkfp i inne problemy to właśnie ten fejs na usb...

gk tds, jeszcze walnij głową na to, że po tuningu kabla usb nie zgrasz mapy i nie zarzucisz chipsa?! :lol:

:duh: :mad2: :mad2:

Opublikowano

:duh: :mad2: :mad2:

masz i się ucz... myślisz, że dużo wiesz, a tak naprawdę dużo jeszcze nie wiesz wiec nie wal głowa tylko czytaj a nie zaśmiecasz forum jak gimbus nic nie wnosząc do tematu emotikonami

https://e46forum.pl/przerobka-kabla-kdcan-na-kabel-do-chiptuningu-19069 :!:

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1368214 :!:

Kocham takich januszy :8)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I co tymi linkami dowiodłeś?Jakiś mega drut.Zainwestuj w odpowidni sprzęt,a jak nie stać oddaj auto osobie która ma sprzęt i odpowiednią wiedzę.

Lubię takich mega januszy.

Tyle w temacie.

Opublikowano
I co tymi linkami dowiodłeś?Jakiś mega drut.Zainwestuj w odpowidni sprzęt,a jak nie stać oddaj auto osobie która ma sprzęt i odpowiednią wiedzę.

Lubię takich mega januszy.

Tyle w temacie.

ooo w końcu coś napisałeś bez emotikonek, tylko widać ze nie czytasz ze zrozumieniem. Jakbym chciał kupić icoma to bym kupił i napisałem, że nie oczekuje takich odpowiedzi bo to droga na skróty dla mnie w tym przypadku bo można i robią to ludzie po USB. W tym temacie chcę zebrać dla siebie i dla innych wiedzę i informację co i jak zrobić aby dało się po USB, bez icoma. Jak będę chciał to kiwnę palcem i mam icoma, ale nie o to tu chodzi.

W domu mam 3 auta pod ręką i mogę sobie na to pozwolić żeby jedno stało w garażu na testy i poświęcić sie tematowi...

a linkami dowiodłem dla innych aby pokazać im jak tacy jak Ty pewni siebie są w błędzie którzy trzymają się stereotypów i według Ciebie "się nie da" To były tylko dwa linki, a takich tematów jest o wiele więcej gdzię kabel USB od BimmerGeeks jest receptą na problemy bez icoma... więc dlaczego w europie tego nie robić jak tam?

Z chipsami też uważasz, że się nie da? podesłać w polskich stron jeszcze parę linków? jak pobierają, modyfikują i wrzucają ponownie zmodyfikowane mapy? ale przecież się nie da haha, a ja sobie coś ubzdurałem i stosuję czarna magię...

Ty lubisz, a ja KOcham :8)

• 2 lata później...
Opublikowano
Ziomek rozwiązałeś ten błąd ? mam ten sam błąd po aktualizacji sterownika Ask i kij wie co robić , wszystkiego próbowałem i kdcan i icon icom next most i chu*a to daje .