Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie posiadam BMW e39 525d 2001 r z navi (mała) jak można odblokować TV żeby oglądać podczas jazdy.

Poprzednio miałem e38 z taką navigacją i chodziła podczas jazdy wiem że coś było robione tak mówił mi poprzedni właściciel.

Myślę że i tu można coś pokombinować że da się oglądać podczas jazdy głównie chodzi o pasażeró :(

Mam jeszcze jedno pytanie czy można podpiąć DVD tak aby wykożystać istniejący monitor?

Opublikowano

A szukałeś na forum ? - było o tym już wiele razy.

Po za tym masz trochę dziwną nawigację - 2001r z małą nawigacją ? - chyba, że była dokładana, wtedy trzeba wiedzieć jaki masz system MK1 czy MK2, bo się różnie w nich odblokowuje.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Znalazłem na forum wskazówki do odblokowania TV mk1 i mk2 próbowałem oba sposoby i dalej nie można odblokować. Navi nie jest dokładane było orginalnie zamontowane przez fabrykę.

Samochód jest sprowadzony z Belgii a tam różnie jest z tym wyposażeniem z kodu VIN po sprawdzeniu okazuje się że jest to rok 2000 dlatego ma małą NAVI a rejstrowany jest 2001 i taką datę miał w dowodzie belgijskim jako datę produkcji.

Wiem że są jeszcze inne metody odblokowania może one by poskutkowały.

Opublikowano

Czyli masz 2000r i to przed wrześniem 2000r.

Na priv. wysłałem Ci instrukcję poprawioną przeze mnie, powinna chodzić.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Mam pytanie posiadam BMW e39 525d 2001 r z navi (mała) jak można odblokować TV żeby oglądać podczas jazdy.

Poprzednio miałem e38 z taką navigacją i chodziła podczas jazdy wiem że coś było robione tak mówił mi poprzedni właściciel.

Myślę że i tu można coś pokombinować że da się oglądać podczas jazdy głównie chodzi o pasażeró :(

Mam jeszcze jedno pytanie czy można podpiąć DVD tak aby wykożystać istniejący monitor?

witaj czy udalo ci sie odblokowac tv, napisz prosze jak ?

[email protected]

Opublikowano
Jak masz monitor 16:9, to tylko modułem elektronicznym, jak starszy, to można z "palca" ...

Stronka

Opublikowano
mam starszy ale probowalem opisu podanego na forum i niestety nie moge tego przeskoczyc (auto z 1999r) MK2 (2-1/70)
Opublikowano
Próbuj kilka-kilkanaście razy, ewentualnie spróbuj nie wyłączać stacyjnki, tylko po 8-10sek puścić pokrętło, Spróbuj też z nieco innymi czasami - szczególnie nieco dłużej.

Stronka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dostalem niedawno wiadomosc, ze w e39 po 9/2000 mozna odblokowac tv za pomoca PaSoft 1.3.6., bez dodatkowych kabli, modułu

probowal ktos?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam auto z navi 16:9 (e39) i mam odblokowane TV w czasie jazy, pytałem faceta który to robił i mówił że jest zrobione bez żadnego dodatkowego modułu. Zapytam się go o konkrety i postaram tu napisać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam mam już odpowiedz faceta który mi to robił - moj samochód e39 po lifcie - navi 16:9

no wiec jesli chodzi o odblokowanie tv to robi sie to po przez zlacze diagnostyczne bez zadnej ingerencji mechanicznej , podlaczam urzadzenie wciskam klawisz i po sprawie:)))

Opublikowano

ktos kiedys napisal ze sa dwie metody odblokowania tv podczas jazdy, jeden jest dosc polularny na forum (w moim przypadku nie dziala) a drugi ? moze ktos wie ?

pozdrawiam dwilu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzieki za odpowiedz, ciekawy jestem czy to idzie przez kompa diagnostycznego bmw czy przez jakies fajsy

do tej pory myslalem, ze po lifcie w celu odblokowania TV trzeba dokupowac modul za 300-400 zl...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
ktos kiedys napisal ze sa dwie metody odblokowania tv podczas jazdy, jeden jest dosc polularny na forum (w moim przypadku nie dziala) a drugi ? moze ktos wie ?

pozdrawiam dwilu

:shock: :shock: :shock:

Zrobi to i wiele więcej np. BMW SCANER v. 1.36

- zakładka UNITS - VID - TV Functions - SHOW i już jest TV np. "TV TRWAM" :clap:

http://www.tv-trwam.pl/

UWAGA !!!

MTV, HBO i CANAL+ i wiele innych u mnie nie idzie - nie wiem dlaczego ???

Tu jest demo działania programu:

http://www.pasoft.com.ru/download/bmwscan136/bmwscan_136_demo.zip

:cool2: :cool2: :cool2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

rOBSOnX, a czy mogl bys napisac cos wiecej ?

(np.czy ten program powinienem podlaczyc do bmy,jak to zrobic)

sorry ale jestem nie kumaty w tych klockach

pozdro dwilu

Opublikowano

pozdro dwilu

Do zmiany opcji TV potrzebny jest program

i interfejs BMW PA SOFT 1.3.6 np. taki :

http://moto.allegro.pl/item166510648__interfejs_bmw_pa_soft_1_3_6_k_piny_promocja_.html

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano (edytowane)

pozdro dwilu

Do zmiany opcji TV potrzebny jest program

i interfejs BMW PA SOFT 1.3.6 np. taki :

http://moto.allegro.pl/item166510648__interfejs_bmw_pa_soft_1_3_6_k_piny_promocja_.html

Do odblokowania TV w trakcje jazdy nie jest potrzebny zaden zew.program zaden SOFT przynajmniej w navi do małej starszych modeli

Sam mam taką i sobie odblokowałem bez żadnych dziwnych prządów.

Jak ktoś chce się dowiedzieć odpowiem na priv.

Edytowane przez Grzegorz Burlinski
Opublikowano

Do odblokowania TV w trakcje jazdy nie jest potrzebny zaden zew.program zaden SOFT przynajmniej w navi do małej starszych modeli

Sam mam taką i sobie odblokowałem bez żadnych dziwnych prządów.

Jak ktoś chce się dowiedzieć odpowiem na priv.

:nienie: :nienie: :nienie:

Oczywiście masz rację ale:

OK - tak jest w starszych wersjach (przed liftingiem).

Ja pisałem o nowych po liftingu !!!

Moja wina że nie dopisałem tego !!!

:mad2: :mad2: :mad2:

BMW KLUB PRZEMYŚL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
eeee jakas sciema z tym odblokowaniem w starszych modelach bez zewnetrznej elektroniki, ja mam z 99r MK2 i nici z recznego odblokowania, sciagnalem wszystkie mozliwosci z netu i probowalem 100 razy ;( jak komus wpadnie do glowy jakis pomysl bede bardzo wdzieczny
Opublikowano
eeee jakas sciema z tym odblokowaniem w starszych modelach bez zewnetrznej elektroniki, ja mam z 99r MK2 i nici z recznego odblokowania, sciagnalem wszystkie mozliwosci z netu i probowalem 100 razy ;( jak komus wpadnie do glowy jakis pomysl bede bardzo wdzieczny

Nic podobnego :nienie: , dwilu , jak masz fax to Ci podeśle instrukcje , moze będzie bardziej czytelna niz mój opis. W moim aucie działa i tez mam z 99 r.

Opublikowano
Czasami, bardzo rzadko zdarza się, że w 4:3 nie da się za pomocą "klawiszy" odblokować TV, np. tuner TV został (np. po awarii) wymieniony już na 16:9, a jego nie da się tak odblokować oraz niektóre tunery TV 4:3 też się nie chcą odblokować (powiedzmy jakiś 1 na 20 tunerów ...)

Stronka