Skocz do zawartości

czemu nie wyswietlaja mi sie usterki na obc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jedyna funkcja w komputerze ktora nigdy nic nie pokazuje nie raz wymienialem zarowke lub zabraklo pynu spryskiwaczy i nic reszta dziala jaka moze byc przyczyna
Opublikowano

A czy po nacisnieciu CHECK wyskakuje Ci komunikat: "CHECK CONTROL OK" ?? Jesli nie to pewnie ktos dolozyl kompa i ominal sobie modul checka.

PZDR

Opublikowano

Niekoniecznie. Ja mam pełny OBC ale bez check control a auto tak wyszło z fabryki.Nie wszystkie kompy po prostu to miały. Są natomiast wersje z samą temp. zegarem i datą i mają check control.

Prawdopodobnie nie masz tej funkcji a po wciśnięciu CHECK powinny ci wtedy wyskoczyć prostokąty zamiast CHECK CONTROL OK.

Opublikowano
Kowal jezeli auto tak wyjechalo z fabryki i masz 18-to przyciskowego kompa to wydaje mi sie ze funkcja ta powinna byc obslugiwana (wg. instrukcji)
Opublikowano
Na pewno moje auto wyjechało z pełnym kompem z fabryki co potwierdzili mi nawet w ASO a modułu check ani nawet czujników nie ma a funkcja jest nieaktywna. Natomiast komputer ma działające wszystkie pozostałe funkcje poza timerem (który z tego co pamiętam ma funkcję programowalnego przewietrzania wnętrza ale tylko wraz z klimatronikiem) oraz kompletną instalację wraz z gongiem i trzecim sygnałem dźwiękowym pod akumulatorem z przodu. Nie pamiętam dokładnie ale chyba nawet w instrukcji jest napisane że były OBC bez check.
Opublikowano
i owszem po nacisnieciu CHECK pojawiaja sie na moment prostakaciki i znikaja natomiast w ksiazce serwisowej jest wklejka z dodatkowym wyposazeniem i jest pozycja BORDCOMPUTER V MIT FERNBEDIENUNG nie wiem jakie jest tlumaCZENIE MOZY WY WIECIE CO DOKLADNIE TO OZNACZA :D
Opublikowano
dokladnie lewa od kierunkow jest mozliwe zeby zablowowac ta opcje ?? i zeby ukryc pewne usterki kupiilem ja jakies 6 miesiecy temu
Opublikowano

Sprawdz sobie ile masz pinów w tylnej lampie, lub zobacz czy masz czujnik poziomu płynu w spryskiwaczu - czy tylko przetłoczenie na zbiorniku. Jeśli jest czujnik to powinien byc CCM, pod "miejscem na lewą noge" - nie wiem jak opisać inaczej ten plastik koło pedałów :).

Jeśli CCM ma byc, a nie działa to może po prostu padł Ci moduł CM.

Pozdr.

M.K.

Opublikowano

Dolozenie funkcji CHECK jest mozliwe, ale jest z tym naprawde sporo roboty, potrzeba odpowiedni schemat i specjalny modul do checka - zabawy jest naprawde sporo.

p.s. nie ciagnij watku w dwoch tematach

Opublikowano
to ja mam pytanie, czyli jesli komputer wyswietla blad - odzywa sie Wam gong?

U mnie nie ma gongu wraz z bledem, mozliwe ze bedzie przy jakiejs powazniejszej usterce (o wysokim priorytecie) ! Jeszcze nie mialem okazji sie przekonac :D