Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie,

Mam na liczniku ponad 100.000 km i do tej pory uzywałem oleju Catrola Race 0W40. Czy nie jest to za ciezki olej na silnik diesela z takim przebiegiem i czy nie nalezałoby przejsc na lzejszy syntetyk?

chromek

Opublikowano

Witam

Korci Cie,zeby zaszkodzic silnikowi!?

Zdecydowanie jezdzij na syntetyku dalej!

A mineral wlejesz jak w sklepach zabaknie syntetycznych,na co sie nie zanosi :P

pozdrawiam

Opublikowano
Hmm dziwny tytuł posta. Zostań przy tym oleju , nie jest za cięzki na ten przebieg >>> jest bardzo dobry.
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Pytanie,

Mam na liczniku ponad 100.000 km i do tej pory uzywałem oleju Catrola Race 0W40. Czy nie jest to za ciezki olej na silnik diesela z takim przebiegiem i czy nie nalezałoby przejsc na lzejszy syntetyk?

Za duzo naczytał sie kolega Auto Swiata, bo tam ostatnio czytalem takie brednie (zeby po 100tys zmienic na mineral). Zostań przy tym oleju tyle ile sie da

Xdrive

Koder

Opublikowano

chyba raczej należy patrzeć na stan silnika, a nie na przebieg, może być 300 tys. i silnik nie będzie brał oleju, i nie będzie potrzeby przejścia na pół syntetyk czy minerał.

W moim poprzednim samochodzie przy 350tys. lałem Mobil 0W40 i nie było problemów z wyciekami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam w M50B25S2 prawie 240Mm i śmigam na syntetyku. Jak zmienisz, to droga w jedną stronę. Jeżeli nie masz szczególnych wskazań w tym kierunku - nie zmieniaj.
Kai