Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Nie dawno kupilem e60 i wczoraj oddalem do mechanika na sprawdzenie.

Przejrzal caly samochod i po podlaczeniu do kompa wyskoczyl mu blad:

Transmission error: CF29.

Z tego co znalazlem na forum to jest to kod bledu zwiazany z modulem haka holowniczego AHM.

rozkodowalem swoj VIN:

https://www.mdecoder.com/decode/c000971

i nie znalazlem na liscie nic o haku.

Znalazlem na forum ze powinno w wyposazeniu byc ktores z tych 3:

$234 Hak z regulacją wysokości

$235 Hak zdejmowany

$3AC Hak elektrycznie składany

moze ktos napisac czy jest sie o co martwic?

Czy cos jest nie tak ze skrzynia ?

Moze ktos napisac gdzie w E60 szukac tego modulu?

Haka z tylu nie mam.

Jutro mechanik ma jeszcze inny interfejs podlaczyc i bede wiedzial cos wiecej o tym bledzie.

dzieki z gory.

Edytowane przez st0rmSC
Opublikowano

Odebralem auto od mechanika i sam podpialem pod kompa. INPA pokazala takie bledy:

EGS: CF29

DSC: 5Q8C

0x5e8c 5E8C - PT-CAN: message STATUS_ANHAENGER (ID 0x2E4) not received (reveived by DSC ECU). [transmitter:AHM]

z tego co wyczytalem to oba sa zwiazania z modulem AHM. Moze ktos powiedziec gdzie tego modulu mam szukac w sedanie??

Czy jesli go mam to wystarczy wykodowac ze nie ma haka w aucie i blad przestanie sie pojawiac?

Poza tymi bledami mam jeszcze:

LM 9CC5 - cos z modulu swiatel? czy moze to wyskakiwac bo mam cale wnetrze wymienione na zarowki led i podswietlenie rejestracji tez sa ledy zalozone? (tak juz bylo w aucie jak kupielem)

KLIMA: 9C54 - blad sensora AUC - Automatic Recirculated Air Control - z tego co wyczytalem na angielskich forach czujnik odpowiedajacy za przelaczanie nawiewu automatycznie na obieg wewnetrzny jesli wykryje zanieczyszczone powietrze??

Moze ktos cos wiecej wie o tym bledzie??

CCC: A6F3 - tu nie mam pojecia. Moze ktos sie z tym bledem spotkal?

dzieki

• 6 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Moze ktos powiedziec gdzie tego modulu mam szukac w sedanie??

Czy jesli go mam to wystarczy wykodowac ze nie ma haka w aucie i blad przestanie sie pojawiac?

Ja mam w bagażniku pod styropianami. Jak wykodujesz to jakbyś nie miał haka, więc zero błędów.

KLIMA: 9C54 - blad sensora AUC - Automatic Recirculated Air Control - z tego co wyczytalem na angielskich forach czujnik odpowiedajacy za przelaczanie nawiewu automatycznie na obieg wewnetrzny jesli wykryje zanieczyszczone powietrze??

Moze ktos cos wiecej wie o tym bledzie??

Też to mam, ale się zastanawiam nad wymianą pono szybko padają i tak w kółko trzeba wymieniac