Skocz do zawartości

zmiana CIC na NBT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW 5GT z systemem CIC, czy do zmiany na NBT pasuje wszystko P&P, czy trzeba coś zmieniać, przerabiać oraz co z okablowaniem, również trzeba wymienić, czy wtyczki z CIC pasują?

Piszę tutaj, bo w dziale F07 ciężko o jakąś pomoc, mało użytkowników, a auta technicznie bardzo podobne.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tam Ci wszystko wytlumacza.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki, ale jednak nie chodzi mi o adapter do serii E, tylko jak w temacie o zmianę całej jednostki z CIC na NBT.
Opublikowano
Adapter to wlasnie "prawie" P&P. Zmiana cic na nbt wymaga wymiany kilku modulow przepinowania kostek i wymiany niektorych. Dorobienia wiazki i podciagniecia szyny sygnalowej. Ogolnie jest duzo pracy.
Opublikowano
  • Autor
Tylko nie ma jeszcze adaptera do CIC na NBT, jest tylko do Exx CCC.
Opublikowano
Zostaje przekladka w takim razie. Znajomy robil przekladke w F11 z cic na nbt i pamietam ze sie narobil i okupil w czesci. Zrobil ale bez duzego nakladu srodkow i pracy sie nie obylo.
Opublikowano
  • Autor
Czyli dużo dłubania, szkoda, sam tego raczej nie ogarnę, no trudno, dzięki za info.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Alternatywą jest Android.

Co prawda to nie oryginalne rozwiazanie ale zyskuje się duzo funkcji ktorych nie ma NBT.

Wyglad można sibie ustawić np na EVO

Opublikowano
  • Autor
masz takie cudo?
Opublikowano

Na Ali sobie wpisz a na yt pełno filmików. W serii F na własne oczy nie widziałem ale w e60 i E70 widziałem.

Przenosi auto w inna epokę. Większość rzeczy plug&play

Opublikowano
  • Autor
ja też dużo filmików widziałem, ale interesuje mnie konkretna opinia od kogoś kto ma założone
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
jaki masz rocznik? w zaleznosci od tego co masz cena moze sie roznic, do nbt bedzie potrzebny na 90% modul zgw, filtr can lub kody fsc ale pierwsza opcja jest tansza, mi wyszlo w granicach 4k zl w 2015 wiec teraz pewnie nieco taniej tylko jesli juz to bierz evo 5 lub 6