Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z konwerterem i przymierzam się go zregenerować w przyszłym tygodniu. Cena za regeneracje ok. 1000zł, ale usłyszałem też, że demontaż i montaż skrzyni ok 800-1000zł. Pierwszy raz jadę do serwisu od automatów i stąd moje pytanie, czy wyjęcie i zamontowanie skrzyni faktycznie tyle kosztuję?
Opublikowano
Witam, mam problem z konwerterem i przymierzam się go zregenerować w przyszłym tygodniu. Cena za regeneracje ok. 1000zł, ale usłyszałem też, że demontaż i montaż skrzyni ok 800-1000zł. Pierwszy raz jadę do serwisu od automatów i stąd moje pytanie, czy wyjęcie i zamontowanie skrzyni faktycznie tyle kosztuję?

800-1000 to trochę za dużo, ja płaciłem u "mojego" mechanika 300 zł :D

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
Hej.Warszawa i okolice od 600 do 1200zl jak pytałem.Wiekszosc warsztatów liczy ok 600/800zl.Pamietaj,ze do tego dobrze by bylo zmienic olej i filtr no i wtyczke mechatronika oraz taki uszczelniacz od strony skrzyni.Mi za regenerację na ori czesciach,filtr i olej wraz z wymianą powiedzieli 2500zl z czego ok.1000zl regeneracja konwertera z gwarancją na dwa lata.Dobrze jakbyś robił wszystko w jednym warsztacie to jakby cos bylo nie tak to muszą poprawiać za darmo i nie bedziesz placil kolejnej kasy za ponowne wyjecie konwertera itp.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Polecam mautoczęści z Legionowa, robią wszystko sami z tego co wiem i mają doświadczenie spore - tylko BMW na ori częśćiach i porządnych olejach, no i bez ściemy - cena z góry wiadoma, data roboty tak ustawiona, że rano zostawiasz, wieczorem odbierasz, a w razie problemów dzwonią. No i wszystko w jednym miejscu.

Ceny też dobre, nie dam ręki uciąć, ale jak nie masz xDrive to napewno poniżej 2000, ale zadzwoń to się dowiesz szczegółów.

Robiłęm u nich skrzynię w e39, nalatałem 50000km i chodziła jak masło.

Opublikowano
Do legionowa mam około 500km ;/ Szukałem warsztatu na Śląsku i znalazłem w bielsku białej. Facet powiedział, że oni na miejscu nie regenerują konwerterów tylko mają tam jakąś swoją zaufaną firmę do której to wysyłają. Oprócz tego diagnoza skrzyni. Mam tylko nadzieję, że mam sam konwerter do roboty i zmieszczę się w okolicach 3 koła za to :D