Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Polecam "Klinikę Dźwięku" za ok 300 złotych powinni Ci kompleksowo i profesjonalnie nagłośnić całe auto

Troszke Przesadziles Z Ta Cena :duh: :duh: :duh: :duh: :nienie: :nienie:

• Odpowiedzi 295
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Moby a powiedz wstawiłeś rozumiem 16cm w przód?

Jakiej grubości dałeś dystans, i czy musiałeś modyfikować te trzy mocowania spinek boczku które są dookoła miejsca mocowania głośnika w boczku?

kolego 30mm powinny ci wystarczyć dystanse ja założyłem od hondy civic gen v 20mm i ten centymetr musiałem dorabiać, możesz kupić zwykle krążki wytnij otwór na magnes głośnika przewierć mdf z blachą powiedzmy w 3 miejscach i skręć odpowiednio śrubami i wygłusz matami ,

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam

mam pytanie czy ktos zna miejsce w warszawie gdzie robia dobrze solidnie i szybko jakies dobre audio. chce zmienic seryjne audio na jakies dobrze grajace. Na oku mam to:

http://allegro.pl/radio-samochodowe-kenwood-kdc-bt43u-bluetooth-usb-i3825909653.html

http://allegro.pl/radio-samochodowe-pioneer-mvh-160ui-mp3-usb-rds-i3833276048.html

i do tego jakis dobry sprzet dobrac. moze wiecie co dobrze by gralo w buni:)?

Opublikowano

Na pewno nie najtańsze z markowych.

Są fora audiofilskie, jest dział audio na tym forum. Tam szukaj.

Opublikowano

To wejdź na odpowiedni do tego dział na forum ...

i określ się co to dla ciebie zestaw i ile chcesz wydać 1500zł ? 3k ? 5 k?

Opublikowano
Nie ma się co oszukiwać za dobre car audio trzeba solidnie zapłacić więc jak myślisz, że kupisz radio za 300 zł i będzie dobrze hulało to jesteś w błędzie. Jak napisał Ci kolega mikan wejdź na odpowiednie forum i poczytaj
Opublikowano
Nie ma się co oszukiwać za dobre car audio trzeba solidnie zapłacić więc jak myślisz, że kupisz radio za 300 zł i będzie dobrze hulało to jesteś w błędzie. Jak napisał Ci kolega mikan wejdź na odpowiednie forum i poczytaj

He - tak ludzie myślą ... :)

Opublikowano

A co wchodzi w zakres tego całego "sprzętu" ?

Mini zestaw to radio ( w nowe popularne 1400-1800, ) wzmacniacz pod woofer ( zależnie co ma uciągnąć 500-1500 )

głośnik ( 300-700 ) skrzynię możesz zrobić sam + koszty materiału, kondensator ( 300 - 600 ) zestaw głośników na zwrotnicy + wysokotonowe ( 400- 1200) i wzmacniacz który je uciągnie ( 300-600 ) + zestaw kabli lepszych 400-600zł.

To jest mini zestaw. Kupowany raczej w markecie, nowy, firm reklamowanych dla ludu.

To nie wiem jaki ty masz na myśli zestaw - tanie radio, tania tuba i tanie wzmacniacz i sam sobie zamontujesz - to będzie 1500zł, zagra - czy ładnie to kwestia odsłuchu, raczej będzie bass i to nie masujący plecy jakoś masakrycznie, bo bmw musi się przebić przez ścianę bagażnika.

Opublikowano

to co mikan tylko kolega zapomniał jeszcze dodać koszt wygłuszenia drzwi pod woofery :) 400-500zł / para drzwi.

Ja jak robiłem car audio w swoim e46 to myślałem, że zmieszczę się w 2000zł.. a za te 2 kafle to tylko zrobiłbym drzwi, kupił radio, kable i kondensator.. Skończyło się na 7000 :D

Opublikowano
to co mikan tylko kolega zapomniał jeszcze dodać koszt wygłuszenia drzwi pod woofery :) 400-500zł / para drzwi.

Ja jak robiłem car audio w swoim e46 to myślałem, że zmieszczę się w 2000zł.. a za te 2 kafle to tylko zrobiłbym drzwi, kupił radio, kable i kondensator.. Skończyło się na 7000 :D

No, dlatego napisałem mały zestaw :)

Ja drzwi wygłuszonych nie miałem akurat, niektórzy sobie sami robią też ale dobra mata droga.

Poza tym wywaliłem wszystko i wróciłem do ori.

Tak abstrachując chciałbym widzieć minę kolesi w firmie car audio - przyjeżdża pacjent bmw, chce założyć dobrę audio, ile ma ? 1500zł :duh:

Trzeba zejść na ziemię, chociaż jakby wyrwać okazyjnie używkę albo zestaw radia z jakimś magnatem z dobranym wzmacniaczem to też popuka, ale jak sedan to bardziej będzie słychać/czuć na zewnątrz niż w środku.

Opublikowano

hmmm...Panowie, czytam i czytam te posty i dochodzę do wniosku że lekko przesadzacie ;-)

Mam sam między innymi zakład Car Audio, pracownika w branży ponad 10 lat - więc wiem trochę co napiszę.

Teraz można kupić dobry wzmacniacz dźwięku 4 kanały np. Alpina za 500 zł (świeże ceny),

za 1000 zł to już można DLS kupić ;-)

Do tego można podłączyć głośniki przód i sub z tyłu.

Podstawowe radio Alpiny jest za 600 zł.

Głośniki np. Helix B 62 C są w cenie około 300 zł.

Do tego gotowa skrzynia z głośnikiem 25-30 cm w cenie ~400 zł.

Oczywiście kable, dystanse, bezpieczniki.

Do tego auta i tych wymagań na pewno wystarczy.

pozdrawiam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

To co napisałeś to i tak wychodzi koło 3k, firm popularnych, najniższe modele, czy bez szału.

Ja zaczynałem od głośnika, miałem w e46 kombi 1400w 2kanałowy nie pamiętam ile w rms, coś 300 chyba, do tego coś co go uciągnie.

Radio, za 600zł, ok ale używkę, nowe będzie też ze słabszych modeli.

Głosniki same nie ruszą.

E46 głosniki ma w boczku, trzeba przerobić a jak przerobić to też wygłuszyć, jedyne z tańszych słuszne maty tanie nie są.

Skoro skrzynia z głośnikiem 400zł, to skrzynia za 100zł ok, malutka gotowa zamknieta z media martk. Coś konkretniejszego nawet po kosztach mdf-u z obiciem wyjdzie więcej.

O bezpieczniku zapomniałem, za to nie wspomniałeś kondensatorze.

Zabawa nie jest tania, miałem ten sam głośnik z innych samochodach ale w e46 grał najgorzej, także wiem co piszę.

Opublikowano

cześć,

te modele nie są najniższe ;-) najniższe to jest mac audio z media markt, Alpine co całkiem dobry sprzęt.

radio od dystrybutora Alpine na Polskie cena 640 zł:

http://pl.horn.eu/pl/PL/PRODUKTY/DO_SAMOCHODU/ALPINE/RADIA_CD/CDE-173BT?s1=1

Głośniki same też pod tym radiem też zagrają i to dobrze, po prostu trzeba umieć dobrać sprzęt ;-)

Tak jak pisałem wczesniej wzmak dobry Alpiny został teraz puszczony na rynek za 500 zł.

Skrzynie gotowe z mdf pod sam glośniki sa w cenie 100 zł, do tego głośnik Focal za 450 zł i jest wręcz profeska.

Jeżeli za drogo, to gotowa skrzynia z glośnikiem JBL:

http://www.elektrodor.pl/category/skrzynie-basowe

Kondensatorów się już nie montuje w takim nagłośnieniu ;-)

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.
Opublikowano

Czyli w jakim ... twoim zdaniem. Ja przy głóśniku 1400w miałem kondensator, tyle że na bass reflexie klasycznym.

Wiesz, jest pioneer za 300 i jest za 2k, tak samo alpina i clarion.

To samo tyczy się wzmacniaczy i głośników.

Wypuszczają teraz modele budżetowe, co z tego że nazywa się jak nazywa ważny jest model,parametry i materał z jakiego jest wykonane - głośniki zwłaszcza

Ja mam takie a nie inne zdanie.

Opublikowano

Jego parametrów nie znam, w zabudowie zgodnie z oczekiwaniem głośnika w bass refkleksii, ten który ja miałem, 1400w nie wyrobiłby się bez kondensatora aż tak.

Co innego w zamknięty.

Opublikowano
Korzystając z tematu mam pytanko - potrzebuję w z3 zastąpić czymś fabryczną piankę znajdującą się pod tapicerką w drzwiach bo mam uszkodzoną. Możecie polecić jakąś konkretną matę która się do tego nada? :)
Opublikowano
Przede wszystkim ma zabezpieczać przed wodą, jak wygłuszy to też będzie miło :) W z3 w drzwiach są jedynie głośniki wysokotonowe, więc nie wiem czy jakieś mega wygłuszenie jest krytyczne?
Opublikowano
cześć,

te modele nie są najniższe ;-) najniższe to jest mac audio z media markt, Alpine co całkiem dobry sprzęt.

radio od dystrybutora Alpine na Polskie cena 640 zł:

http://pl.horn.eu/pl/PL/PRODUKTY/DO_SAMOCHODU/ALPINE/RADIA_CD/CDE-173BT?s1=1

Głośniki same też pod tym radiem też zagrają i to dobrze, po prostu trzeba umieć dobrać sprzęt ;-)

Tak jak pisałem wczesniej wzmak dobry Alpiny został teraz puszczony na rynek za 500 zł.

Skrzynie gotowe z mdf pod sam glośniki sa w cenie 100 zł, do tego głośnik Focal za 450 zł i jest wręcz profeska.

Jeżeli za drogo, to gotowa skrzynia z glośnikiem JBL:

http://www.elektrodor.pl/category/skrzynie-basowe

Kondensatorów się już nie montuje w takim nagłośnieniu ;-)

alpina seria CDE - nie sorry :/

do muzyki tylko seria CDA.. A tu używki zaczynają się od 500-600zł.. (szukaj serii CDA-98XX)

temu co wyżej wymieniłeś ogólnie daleko do jak to określiłeś "profeski".. Grać to zagra, ale zależy w sumie co kto lubi..

Piszesz że dobry wzmak Alpina teraz wypuściła za 500zł, czyli nówka 500zł? A ile RMS ma to cudo? 50? Bo jak tak to to pod tweetery, choć i tak alpiny pod tweetery bym nie wziął bo by sypało piaskiem po uszach... wzmaki alpiny są "ostre", wyostrzają dźwięk - wyjątek stare wzmaki z serii XM, które mimo lat wciąż trzymają cenę i są poszukiwane właśnie z w/w względu..

sub JBL? niska seria JBLa nie gra tylko buczy..