Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Czy znacie ceny serwisu olejowego w dowolnym ASO BMW w Wielkopolsce?

Auto ma przejechane ok. 10k km i chciałbym zrobić pierwszy przegląd olejowy. Oczywiście nie mogę go zrobić z programu BMW Service Inclusive.

Ceny jakie udało mi się do tej pory ustalić:

- ASO Inchcape Swadzim (Poznań) ok. 1280zł brutto.

- ASO BMW Dynamic Motors Bydgoszcz ok. 1986 zł brutto.

- ASO BMW Fiałkowski Zielona Góra 1560zł brutto. (cena spadła do 720zł - pewnie inny zakres, ale po jakimś czasie napisał do mnie inny Pan z tego ASO i podał taką cenę).

Edytowane przez Jacol900
Opublikowano

A dlaczego koniecznie chcesz to zrobić w ASO ?

W ASO powinieneś zrobić wymianę po 25kkm, jak chcesz zrobić wymianę pomiędzy, to kup olej, filtr i wymień w dowolnym warsztacie.

A jak Ci stuknie 25kkm to pojedziesz do ASO i nawet nie musisz im mówić, że sam zmieniałeś wcześniej.

Koszt oleju, filtra i robocizny poza ASO to jakieś 350 zł

Opublikowano

W ASO powinieneś zrobić wymianę po 25kkm, jak chcesz zrobić wymianę pomiędzy, to kup olej, filtr i wymień w dowolnym warsztacie.

A jak Ci stuknie 25kkm to pojedziesz do ASO i nawet nie musisz im mówić, że sam zmieniałeś wcześniej.

Bo ASO zrobi Ci wpis do historii przeglądów...

Ja płacę 350 zł z filtrem oleju, sam olej kupuję sam. (Inchcape Poznań)

Opublikowano

Chcę zachować pełną historię serwisową itp.

Bo ASO zrobi Ci wpis do historii przeglądów...

Ja płacę 350 zł z filtrem oleju, sam olej kupuję sam. (Inchcape Poznań)

Kurcze, spora różnica między tym co mi podali. Ile płacisz za olej i jaki dokładnie? Dzięki

Opublikowano
Ori olej BMW kosztuje na wolnym rynku 40zł/ 1 litr .

Dokłednie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A w opakowaniu producenta poniżej 30 zł za litr...
Opublikowano

Dzięki ! Jestem totalnie nowym użytkownikiem BMW, możecie podać konkretnie nazwę (+ jaki typ) i ile litrów kupić ? Model to 518D 2021.

Macie sprawdzone sklepy skąd bierzecie olej?

Opublikowano

Dziękuję!

W ramach ciekawostki wrzucę kolejną wycenę z innego ASU, tym razem Gorzów Wielkopolski (ASO BMW MINI Bońkowscy) -> Po rabacie 809 zł brutto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie , kupujemy auta za min 250tyś , aż do pół miliona i więcej, i chcemy ryzykować skracaniem żywotności silnika dla 200 zł oszczędności ? :nienie: , czy zdajecie sprawę z tego ile jest podrabianego towaru w tym kraju , sprzedawanego na różnych portalach internetowych jako oryginał , zaczynając od perfum , i kończąc na części samochodowe ? :shock:
Opublikowano
Nie tylko ASO zrobi Ci wpisy do historii serwisowej. Sa dobre warsztaty, ktore maja ta opcje u siebie. Kosz wymiany oleju w takim warsztacie z filtrem zazwyczaj okolo 600 -700 zl z moich doswiadczen.
Opublikowano
Z tym wpisem do historii serwisowej auta to też jest różnie. Mi w niemieckim ASO w obu autach nie wpisują wymian oleju między tymi które są wskazane na komputerze auta, tłumacząc że nie mogą bo skasuję im się ten serwis standardowy... W Smorawińskim Poznań o ile dobrze pamiętam to jednak wpis został zrobiony. Warto o to pytać przed wymianą.
Opublikowano
W dobrym warsztacie zmienią olej, wpiszą w systemie online BMW (wpis pojawi się w systemie iDrive) i nie zmienią interwału ani nie wyzerują odliczania. Znam z autopsji.
Opublikowano
Z tym wpisem do historii serwisowej auta to też jest różnie. Mi w niemieckim ASO w obu autach nie wpisują wymian oleju między tymi które są wskazane na komputerze auta, tłumacząc że nie mogą bo skasuję im się ten serwis standardowy... W Smorawińskim Poznań o ile dobrze pamiętam to jednak wpis został zrobiony. Warto o to pytać przed wymianą.

No właśnie jedno ASO napisało, że nie mogą wbić tego przeglądu do komputera auta, czekam na odp innego ASO. Jako potwierdzenie otrzymam fakturę z danymi przebiegu itp.

Opublikowano
Inchcape Poznan - zrobiłą wpis bez wydłużania km do wymiany wskazaniej przez komputer. Wiem po robię to u nich od 3 lat.