Skocz do zawartości

E39 touring siedzi tył + coś puka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w mojej e39 3.0d bez nivo siedzi [BAD], wydaje mi się że dość mocno, dodam jeszcze że na wybojach auto potrafi wpaść w drgania Góra dół, sprężyny do wymiany? Czy amortyzator też?

bcfb69f25777e.jpg.html

https://zapodaj.net/bcfb69f25777e.jpg.html

Edytowane przez Creator1

Opublikowano
Pewnie sprężyny. Ale jak, amortyzatory masz oryginały czy kiepskiej jakości zamiennik to i tam musisz zmienić kpl
Opublikowano
  • Moderatorzy

Jak dla mnie to przód jakoś wysoko stoi, a tył względnie. Jutro mogę zmierzyć u siebie.

...dodam jeszcze że na wybojach auto potrafi wpaść w drgania Góra dół, sprężyny do wymiany? Czy amortyzator też?

A tuleje belki masz sprawne ?

Opublikowano
  • Autor
Tuleje prawdopodobnie do wymiany
Opublikowano
  • Autor

U mnie mierzone przy aucie stojącym jak na zdjęciu, od środka błotnik (łuku) do środka felgi (krzyżu znaczka bmw na feldze) ;

Prawa strona ; tył 36 przód 36

Lewa strona; tył 34 przód 38

Dziwnie jakoś to wyszło

Jak tak patrzę na to zdjęcie to nie wiem czy przód lewy nie stoi w delikatnym dołku to mogło spowodować taki wynik, ale lewy tył i prawy stoją na pewno na jednym poziomie

Opublikowano
  • Moderatorzy

Ja mam wszędzie po 36cm oprócz koła gdzie jest akumulator i tam jest 35cm.

Może z przodu miałeś wymieniane amortyzatory i nie zostały do końca wciśnięte w obejmy ? Zrób pomiar jeszcze raz na równym asfalcie.

Opublikowano
  • Autor
Amortyzator siedzi ok, demontowalem go bo przy okazji wymiany tarcz, stwierdziłem, że wymienię wszystkie wahacze przód tak za jednym ściągnięciem koła, składałem to osobiście i nie pierwszy raz grzebalem przy zawieszeniu więc na pewno jes poskladane ok, zaraz pójdę przedstawię na równy parking i zmierze
Opublikowano
  • Autor

Pomiary na równym parkingu:

Prawa strona ; tył 35 przód 36,5

Lewa strona; tył 35 przód 36,5

Przestawuajac auto i jadąc po wybojach coś stuka mi z przodu nie wiem co to może być, ostatnio wymienione wahacze przód, łączniki przód stabilizatora, co jeszcze może pukac? Po wymianie zrobione max 2kkm

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Gumy stabilizatora wymieniałeś?

pzdr

yaz

Opublikowano
  • Autor
Magiel chyba mogę pominąć bo nie mam luzow na kierownicy, gumy stabilizatora zostały stare bo wyglądały ok jakby ktoś niedawno zmienił. W czwartek podjadę chyba na szarpaki może coś wyjdzie