Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie powinny być wolne obroty w silniku M62 na elektronicznej przepustnicy?

Czasami mam 730, a czasami 560 i jest to zależnie praktycznie od niczego. Czy silnik zimny, czy ciepły, czy są jakieś odbiorniki włączone, czy wyłączone. Po prostu raz są takie, a raz takie.

Wydaje mi się, żę 560 to prawidłowa wartość, bo na 730 jakoś tak za szybko kręci jak na postój, nie jest to naturalne.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W okolicy 580 rpm, licznik nie jest zbyt precyzyjny, konkretną wartość odczytasz w ukrytym menu lub na komputerze i przy jego pomocy możesz regulować wolne obroty.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

To to ja wiem :D

Wszędzie i w ukrytym menu i w Inpie i uszami słyszę i dupą czuję, że są raz takie raz takie obroty. Te 730 trzyma na pewno jak jest klima załączona latem, ale sprawdzałem i cewka nie zapina koła poniżej 14 stopni na dworze.

"Ssanie" to tez nie jest, bo wtedy ponad 1000 ma.

Może to wiskoza zapina, tego nie sprawdzałem jeszcze.

Opublikowano
U mnie też czasem na postoju potrafi podciągnąć obroty trochę. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Moje "wydaje mi się" to albo napięcie w instalacji elektrycznej, albo temperatura płynu chłodzącego.
  • 2 miesiące temu...