Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaka nawigacja ? CIC czy CCC
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kwestia kodowania - nic nie trzeba wgrywać , język Pl masz ukryty na dysku .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kup sobie kabel na Allegro program z chomika , trochę poczytasz jak to zrobić lub machnę Ci to przez TeamViewer .
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najwazniejsze żeby programy były zainstalowane prawidłowo INPA , NCS EXPERT , EDIABAS

1 NCSem Zczytaj CICa

2 Otwórz folder WORK

3 Otwórz folder TRC - zaznacz wszystko , skopiuj

4 Otwórz folder TRC MAN wklej

5 Wyszukaj wpisy LANGUAGE

6 Możesz dopisać język lub zmienić istniejący

7 LANGUAGE_4

nicht_aktiv zmień na polnisch

8 Jeśli chcesz żeby Polski był najważniejszym językiem w jednostce to LANGUAGE_MASTER

zmień na polnisch

9 Zamknij folder i zapisz

10 Wróć do NCSa i SG kodieren

11 CIC się restartuje

12 Ustaw w menu język PL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
O git jakas konkretna instrukcja. Mapysz a robiłeś kiedyś tym programem CIC laguage utility?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak mam go i nim też robiłem .

Prościej nim jest , ale większe ryzyko uwalenia - zależy skąd program ? różne śmieci są w necie .

NCS prawidłowo zainstalowany jest mega .

Jeszcze jedno w sprawie

Po kodowaniu Polskiego NCS jaki i CIC Laguage utility - ustawieniu w menu ojczystego może nie być nic na ekranie , spokojnie nic się nie stało - poprostu jednostka nie ma go w sobie .

Odpalamy NCS i CICa traktujemy pustym MAN .

Trzeba podnieść soft

Po 2010 nie trafiłem na cic bez polskiego .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No ja właśnie miałem z 04.2009 i lipa. Trzeba było podnieść soft CIC i dodatkowo jeszcze w liczniku, bo bez tego nie było polskiego. Te softy sa z cartechnology więc powinno być git.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Temat dotyczy CICa

U ciebie navi CCC inna bajka , potrzebujesz płytę z spolszczeniem .

Są w necie , chomiku do pobrania , ale bądź bardzo ostrożny skąd pobierasz (wersja pewna) w trakcie aktualizacji języka napięcie w aucie stabilne i czekać cierpliwie .

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=267269

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Chciałbym aktywować polskie menu w cic i mam pytanie.

1 NCSem Zczytaj CICa
- jak sie do tego dobrac? Pierwszy raz cos po latach bede w ncs bede robil. Jeszcze jakby ktos mial pliki do serii 1 ( mam e82 ) to bylbym wdzieczny
Opublikowano

Dzieki za info. Próbowałem się połączyć i taki błąd wyrzuca:

wzorowałem się na filmiku z e39

5065f2b563fa9.png

Odpalam NCS -> Wybieram profil -> F1 Vin/zcs/fa -> F1 enter zcs -> wybieram e89 -> f3 zcs/fa f ecu i tu mam do wyboru CAS i FRM i po wyborze ktoregokolwiek mi wlasnie ten blad wyrzej wywala. Pewnie sie zle lacze? jak dostac sie do opcji cic?

Opublikowano

W drugim samochdzie ( e82 ) mam taki błąd:

fb732e70eb173.png

jak widac vin czyta, ale dalej przejść nie chce. Screen z poprzedniego posta jest z e81.

Zauwazylem jeszcze że na filmikach wszyscy maja więcej opcji do wyboru, a u mnie sa tylko takie ecu:

e70caafd0bc4d.png

proszę o pomoc.