Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Może nie wszyscy z Was wiedzą, ale BMW ogłosiło akcję serwisową na serię 1.

Problem dotyczy jakiś trzech śrub w kolumnie kierownicy, które mogą się urywać.

Ja otrzymałem informację z serwisu przed świętami, a dziś już jestem po.

Sprawdzenie trwa 1h, a wymiana około 3h.

Może warto sprawdzić czy problem nie dotyczy Waszego modelu.

Opublikowano
To prawda, że wątek ten był już poruszany, ale może nie zamykajmy go. Będziemy w nim umieszczać inne ewentualne akcje serwisowe.
Opublikowano

Panowie, korzystaliście ze strony: https://www.service-bmw.pl/index.php ?

Ja dzisiaj postanowiłem się zarejestrować i przyszła wiadomość o treści:

W odpowiedzi na przesłane zapytanie informujemy, że zgłoszony samochód jest objęty akcją techniczną dotyczącą Poprawki przekładni układu kierowniczego.

Prosimy o kontakt z Autoryzowanym Serwisem BMW w celu umówienia wizyty.

Akcja techniczna zostanie przeprowadzona bezpłatnie.

A później zadzwonili z wybranego przeze mnie serwisu BMW, żeby umówić wizytę.

Zaskok wielki...

Opublikowano
Rejestrowałem się dwa razy z F20 i zero odzewu ...
"Albo GRUBO albo WCALE"
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja niedawno wymieniałem śruby w maglownicy a będąc dziś dowiedziałem sie o nowej akcji.

Do kontroli jest ponoć chlodnica EGR.

Ponoc ogladaja czy nie cieknie. Jak cieknie wymieniają.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ostatnio byłem w serwisie i nie było żadnej akcji serwisowej. Dziwne...

Bo sprawdzaja po vinie i widocznie Twój nie ma wadliwiej maglownicy, ja dzwoniłem i dla pewnosci do innego serwisu wysłałem zgłoszenie ze strony podanej wyżej i również brak takowej akcji dla mojego modelu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 1 rok później...
Opublikowano
A czy może ktoś orientuje się kiedy poprawiono silniki 1.5 136KM (B38)? W początkowej fazie miały one wadliwe panewki, ale podobno BMW poprawiło silniki. Jak rozpoznać czy silnik w danym modelu jest już po modyfkacjach?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
A czy może ktoś orientuje się kiedy poprawiono silniki 1.5 136KM (B38)? W początkowej fazie miały one wadliwe panewki, ale podobno BMW poprawiło silniki. Jak rozpoznać czy silnik w danym modelu jest już po modyfkacjach?

Coś mi się kojarzy, że poprawiono je od kwietnia 2015r (gdzieś tak kiedyś czytałem).

Opublikowano

Coś mi się kojarzy, że poprawiono je od kwietnia 2015r (gdzieś tak kiedyś czytałem).

Ja też o tym słyszałem, ale nie wiem jak rozpoznać czy samochód został wyprodukowany przed kwietniem 2015 czy po. Może ktoś pomoże :roll:

Opublikowano

Ja też o tym słyszałem, ale nie wiem jak rozpoznać czy samochód został wyprodukowany przed kwietniem 2015 czy po. Może ktoś pomoże :roll:

Rok, miesiąc i dzień produkcji można uzyskać z rozkodowania VIN - u mnie przykładowo jest po rozkodowaniu wpis:

Production date: 2020-11-06