Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie ile gazu powinno byc w układzie klimy?

jak byłem na sprawdzeniu nabili mi 850 gram

klima chodzi normalnie ale wydaje mi sie że to za mało dodam że mam 525 e34...

jesli ktos wie ''dokładnie'' ile powinno być to byłbym wdzięczny za odpowiedz

pozdro...

Opublikowano
witam

mam pytanie ile gazu powinno byc w układzie klimy?

jak byłem na sprawdzeniu nabili mi 850 gram

klima chodzi normalnie ale wydaje mi sie że to za mało dodam że mam 525 e34...

jesli ktos wie ''dokładnie'' ile powinno być to byłbym wdzięczny za odpowiedz

pozdro...

Popwinieneś mieć naklejkę na chłodnicy i tam jest napisane.

sie ma

Opublikowano
Prosta sprawa. W każdym modelu E34 z klimą powinna być tabliczka znamionowa właśnie od klimy gdzie wszystko jest napisane. Tabliczka znajduje się po otwarciu maski na przednim pasie między reflektorami. U mnie w E34 525i 24V z 1991 r powinno wejść 1950 gram plus minus 5 gram. Pozdro.
Opublikowano

witam naklejki niemam a nabili mi 850 gram gazu to troche dziwne że chodzi i chłodzi skoro powinno być ok.1550 gram podjade żeby mi dobili...

pozdro...

Opublikowano
Działa i chłodzi ponieważ nabicie klimy polegało na uzupełnieniu czynnika. Maszyna która podpięta jest to samochodu najpierw wysysa czynnik z układu, bada szczelnośc i stwierdza ile czynniku brakuje w układzie a następnie spowrotem wprowadza czynnik do układu i uzupełnia potencjalne braki.
Opublikowano

witam

byłem w trakcie nabijania klimy i mechanik ustawia parametry dozowania oleju i czynnika ręcznie.

dzisiaj podjechałem do niego i powiedziałem żeby mi dobił czynnik bo mam 850gram a powinno być około 1500 gram on powiedział że jak mi tyle nabije to mi rozwali cały układ klimy???

i kto tu ma racje???

pozdro...

Opublikowano
ja mam 1,6kg!! Nabicie ze sparawdzeniem kosztuje u mnie 160zl. Jest naklejka taka czarna kolo chlodnicy po lewej stronie. Tylko tam chyba nie pisze w kg tylko lb o ile dobrze pamietam.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
witam

byłem w trakcie nabijania klimy i mechanik ustawia parametry dozowania oleju i czynnika ręcznie.

dzisiaj podjechałem do niego i powiedziałem żeby mi dobił czynnik bo mam 850gram a powinno być około 1500 gram on powiedział że jak mi tyle nabije to mi rozwali cały układ klimy???

i kto tu ma racje???

pozdro...

Czynnik też kosztuje - więc jak dobije mniej to mu zostanie parę $ w kieszeni. Nie daj się oszustowi robić w bambuko. :duh:

Tego lata dobijałem czynnik po dwóch latach eksploatacji. Weszło ok 1400 g. a było tylko ok 500 (ale po takim czasie podobno może trochę uciec, mimo że mam szczelną instalację). Po dobiciu temperatura na kratkach wylotowych wynosi ok. 3-5 stopni. Sprawdź jak masz u siebie (ten Twój "specjalista" powinien mieć odpowiedni termometr) - jeśli masz więcej to niech dobije i sprawdzi ponownie.

$M$