Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z Wro może wskazaź sklep, w którym można kupić kable i świece do e-34 2.0 24v, czy może allegro, choć tam jakoś nowych kabli do e-34 doszukać się nie Dwa miechy temu założyłem gaz i po 5-6 tys. zaczyna prychać w tłumnik, sporadycznie ale....

Wlę więc wymienić kable i świece bo u gebesla nie wiem kiedy to robili.

Czy macie jakieś preferowane firmy produkujące kable, oprócz firmowych?

Pozdrówka

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
Nie wiedziałem że w e34 520 24V są kable

sie ma

W sumie ja też nie wiem co tam siedzi, ale z różnych postów na forum wyczytałe, że przy gazie należy dbać szczególnie o świece i "przewody" WN. Stąd moje pytanko.

No to w sumie co w e-34 naeżałoby wymienić pofilaktycznie.

1. Świece

2. cewki

3. ew. co jeszcze???

Pozdrawiam

Darek

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
Nie wiedziałem że w e34 520 24V są kable

sie ma

W sumie co może odpowiadać za "pukanie gazem" w tłumnik, jeżeli nie ma kabli?

Podpowiedzcie.

Do tej pory miałem parę aut i wszystkie miały kable wm do świec.

teraz mam sekwencję i jakoś nie hula to jak potrzeba.

Pozdr.

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano

Kolega - "sybir" dobrze wie, że nie ma tam kabli, dlatego napisałem o cewkach :D .

Proponuję lekturę forum i użycie funkcji szukaj :cool2: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
... jeżeli jest tam silnik M 20 / B20 / 12 V / to ma zwykły układ zapłonowy - zwykła cewka , aparat i kable , dopiero w silnikach M50 były cewki a w z podpisu nie wynika że ma 24 V ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
... jeżeli jest tam silnik M 20 / B20 / 12 V / to ma zwykły układ zapłonowy - zwykła cewka , aparat i kable , dopiero w silnikach M50 były cewki a w z podpisu nie wynika że ma 24 V ...

Sorki, muszę to uzupełnić :wink:

Silnik 24v z 9'5, czyli pewnie m50

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
... no to masz M50 B20 / B 20 to pojemność / - jak napisano wcześniej - - to trochę kasy będzie potrzeba - :cry2:

Właśnie oglądałem linki do allgro i :cry: :cry: :cry: :cry:

6x~130 cewki no i świece 6x10-25 :cry: :cry: :cry:

Pozdrawiam

Darek

Opublikowano
Chyba troszkę dramatyzujesz :wink: , świece do wymiany to żadna łaska, jeżeli chodzi o cewki jakoś nie mogę uwierzyć, że 6 szt. jest do .......... wyrzucenia, odnośnie tego "prychania" po drodze jest jeszcze filtr powietrza, regulacja gaziwa, nieszczelność dolotu, wydechu itd, itp..............

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Darek - tak jak wyżej napisał Ci Paweł - a tych gazowników to gnęb do końca - niech najpierw wyregulują LPG , swiece to możesz sprawdzić a kable to oni w polonezie sobie wymieniają ...

KAI też jest tego samego zdania , za darmo tego nie robili a jak nie umieją wylegulować sekwencji teraz , to po gwarancji jest mi Ciebie żal ...

co do " pukania w tłumik " to jest spalanie detonacyjne / szkoda silnika - idą gniazda zaworowe / a to jest wina podawanej ilości gazu / mieszanka jest zbyt uboga - tylko regulacja ew. wymiana filtra powietrza ale oni powinni to wiedzieć

" całe życie jeździłeś z kablami a teraz masz sekwencję " - teraz też masz kable tylko układ zapłonowy jest innego typu - / można powiedzieć - mniej jest ubytków i strat iskry , mniej do psucia - jest tylko komputer sterujący i cewka z małym kablem na świecy - odpada ci aparat zapł, palec rozdzielacza , kopułka i długie kable / a sekwencja to spośób dawkowania gazu - miałeś na myśli chyba wtrysk paliwa :wink:

i gnęb fachowców od LPG ....

* - w zależności od typu i wyposażenia