Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wsiadam dzisiaj do auta i.... nie odpala.

Stacyjka dziala na poz1 (radio) poz2 (zapłon) ale już nie w pozycji rozrusznik :mad2:

Panowie co to może być? Rozrusznik jest sprawny - stawiam na stacyjke

Od jakiegoś czasu łapała dość daleko - aż w końcu nie łapie wcale.

P.S.

Czy łatwo dostać się do kabli i wpiąć na chwile żeby jakoś jeździć? tak jak teraz to nawet nie mam jak odpalić auta :duh:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Heh no mi dzisiaj stacyjka umarła. Znaczy się odpala bez problemu.. tylko silnika nie moge wyłączyć. Wyjmuje kluczyki ze stacyjki a silnik chodzi dalej...

Powiedzcie mi proszę.. to sie naprawia czy wymienia? I czy można dostać gdzieś w serwisie w normalnych kosztach moją stacyjkę? Bo co z zamkami pozostałymi? A nie chce 2ch kluczy....[/url]

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein

Opublikowano
Miałam ten sam problem co Ty , może coś elekktryką jest nie tak , jak nie chce mi odpalic lekko stukam :d w radio i później nie ma problemu. Pozdrawiam
Opublikowano
Michał do stacyjki przychodzą 4 przewody z czego jeden czerwony plusowy idzie na bendiks na rozruszniku, zewrzyj z czarnym i powinno zakrecic - tylko wloz kluczyk i przekrec na poz.2 zeby Ci sie zegary zaswiecily i elektrozawory pootwierały
Opublikowano

Sprawa rozwiązana.

Przekładając silnik na 3.5L został przekaźnik od pompy paliwowej.

I nie było problemu do poki nie założyłem gazu. Okazało się, że 3.5L steruje pompą z komputera... Czyli po prostu miałem 2 przekaźniki na jedną pompe ;> Komputer przy wyjmowaniu kluczyka wyłączał pompe... a przekaźnik ją od razu odpalał. Wystarczyło wyjąć przekaźnik i problem zniknął.

A to że czsami jest problem z odpaleniem to niestety padający bendix. Jak autko jest ciepłe to zawzze odpali. A jak zimne to za 2-3 razem az rozrusznik sie rozgrzeje. Podejrzewam, że wystarczy wyciągnąć rozrusznik i wszystko poczyścić.. ale wyjąć rozrusznik... masakra ;>

"Only two things are infinite:

the universe, and human stupidity

...and I'm not sure about the universe"

A. Einstein