Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie forumowicze,

Mam problem, byłem niestety poszkodowanym w kolizji drogowej Tiguan musnął lakier mojej „Buni”.

PZU po samej rozmowie telefonicznej wyceniło to na 840 zł. Myśle ze to nie wystarczy na 3 elementy, gdzie najtaniej myśle ze biorą 400 zł za element, a w ASO nawet 1 tys zł. Czy popisać to upoważnienie i dać ASO działać? Czy można wbić się na minę i PZU może nie chcieć zapłacić, a wtedy ja skończę z niezłym rachuneczkiem niczemu nie będąc winnym?

Miał ktoś taka sytuacje?

http://s1.fotowrzut.pl/OE8O0HSUCJ/1.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano

Miałem kiedyś podobną sytuację.

Facet mi na światłach w tył lekko puknął. Likwidator przyjechał, obejrzał i chciał 400pln dać na malowanie zderzaka.

Jak powiedziałęm, że na bezgotówkę do aso oddam od razu do 1000 w gotówce dobił :mrgreen:

Nie zgodziłęm się i oddałem do ASO, które wystawiło rachunek na 2700, do jeszcze czujniki i jakieś listwy trzeba było wymienić.

ASO wystawia rachunek ubezpieczalni i o nic się nie martwisz, po stronie ASO leży odzyskanie kasy. Z żadnym rachunkiem nie skończysz. Jeszcze o ile się nie mylę możesz liczyć na samochód zastępczy na czas naprawy.

Opublikowano
Miałem kiedyś podobną sytuację.

Facet mi na światłach w tył lekko puknął. Likwidator przyjechał, obejrzał i chciał 400pln dać na malowanie zderzaka.

Jak powiedziałęm, że na bezgotówkę do aso oddam od razu do 1000 w gotówce dobił :mrgreen:

Nie zgodziłęm się i oddałem do ASO, które wystawiło rachunek na 2700, do jeszcze czujniki i jakieś listwy trzeba było wymienić.

ASO wystawia rachunek ubezpieczalni i o nic się nie martwisz, po stronie ASO leży odzyskanie kasy. Z żadnym rachunkiem nie skończysz. Jeszcze o ile się nie mylę możesz liczyć na samochód zastępczy na czas naprawy.

Tez tak zrobiłem , najgorzej wkur..... jakaś młoda , która przez telefon ( auto widziała tylko ze zdjęć , wielki expert :mad2: ) zaproponowała 600 zł, dałem do ASO , dostałem auto zastępcze .....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma co przejmować się pierwszą wyceną tylko walczyć z nimi ile się da.

Mój przypadek:

Pierwsza wycena 11500

Druga wycena 18200

Trzecia wycena 23800

Opublikowano
Witajcie forumowicze,

Mam problem, byłem niestety poszkodowanym w kolizji drogowej Tiguan musnął lakier mojej „Buni”.

PZU po samej rozmowie telefonicznej wyceniło to na 840 zł. Myśle ze to nie wystarczy na 3 elementy, gdzie najtaniej myśle ze biorą 400 zł za element, a w ASO nawet 1 tys zł. Czy popisać to upoważnienie i dać ASO działać? Czy można wbić się na minę i PZU może nie chcieć zapłacić, a wtedy ja skończę z niezłym rachuneczkiem niczemu nie będąc winnym?

Bierz niezależnego rzeczoznawcę potem mecenas i WŁALA.

Opublikowano
Nic tylko ASO lub warsztat jedni i drudzy znają już agentów z okolicy więc nie będzie problemu u mnie też pierwsza wycena po lekkiej kolizji 9 200 dałem na warsztat i ponowna wycena 19 700 :D cena spora bo lampa zbita więc musowo wymiana obu itp. itd. ;)
Obecnie BMW E36 Compact 96r M43B16 -> M50B25 <- w dążeniu do ideału
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie, Ubezpieczalnia sprawcy jest tylko do wypłacenia odszkodowania a nie robienia wyceny. Przynajmniej na początku.

Wolny rzeczoznawca

Adwokat

Najlepiej szybko naprawić a kasa do kieszeni a faktury do adwokata aby podatek też zwrócili

To najlepsza droga na której wyjdzie ie na plus

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Panowie, Ubezpieczalnia sprawcy jest tylko do wypłacenia odszkodowania a nie robienia wyceny. Przynajmniej na początku.

Wolny rzeczoznawca

Adwokat

Najlepiej szybko naprawić a kasa do kieszeni a faktury do adwokata aby podatek też zwrócili

To najlepsza droga na której wyjdzie ie na plus

:cool2: :cool2: :cool2: