Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, temat led-ringów poruszany nie jednokrotnie, ale nie widziałem nigdzie posta z moim problemem. Sprawa wygląda tak że po podmianie samej żarówki z ori na led (w oryginalnej oprawce), led po prostu nie świeci (testowane na 4 sztukach). Żarówki na 100% sprawne, ponieważ po podaniu prądu na krótko bezpośrednio z wtyczki od ringów - ledy świecą, a po włożeniu do oprawki nie dają znaku życia. Styki przeczyszczone, same oprawki na pewno działają, ponieważ ori halogenowa żarówa świeci. I ledy oczywiście obracane o 180 stopni w oprawce w celu znalezienia biegunowości. Czy ktoś może wie dlaczego tak się dzieje i jak to rozwiązać?
Opublikowano

Jak wsadzasz ledy, to musisz mieć z markerem, bo komp bmw sprawdza światła czy są ok (krótki przepływ prądu, a ledy w takim stanie są przerwą).

Albo wsadzisz normalne ledy z markerem, albo wyłącz sprawdzanie ringów np. pasoftem.

Opublikowano
Problem rozwiązany. Bynajmniej częściowo. Zamieniłem ze sobą kable we wtyczce i żarówki świecą. Są z canbusem więc błędu nie wywala. Ale okazały się za słabe i w ogóle nie podświetlają ringów. Zapytanie: jakie markery polecacie? Firma, moc, cena? :)
Opublikowano

do e39 jakich markerów do ringów nie wsadzisz, to i tak będą za słabe (choć sam myślę nad takimi 2x40W ale trochę szkoda mi kasy) bo to taka konstrukcja.

Jak chcesz ładne światło to chyba tylko pozostaje rozebranie lamp i wsadzenie ringów z ledami zamiast oryginalnych.

Opublikowano

Ja mam 2x10W i jak dla mnie są wystarczające. Ładnie podświetlają całe ringi na biało, ale nie walą po oczach.

Tak to w nocy wygląda na najmniejszym ISO w aparacie. Na żywo jest trochę inaczej :D

ac5409117bd843degen.jpg

Opublikowano

No właśnie ja też myślę nad zakupem 2x10W. Nie chodzi mi o to żeby jeździć na tym jako DRL tylko żeby postojówka ładnie z xenonem grała. Kolego lamal a mógłbyś podrzucić fotę jak to wygląda w ciągu dnia? W normalnym trybie auto bez kombinowania z ISO. Moje ringi po wymianie tej żarówki wieczorem wyglądają tak:

IMG_9250.JPG?dl=0

ale za dnia są kompletnie nie widoczne. Pomijam jeszcze fakt że trochę bardziej są niebieskie a nie białe. I jeszcze pytanko ile płaciłeś za swoje markery? Jakieś tańsze no name czy "firmówka"? Ja się zastanawiam nad EinParts za ok 150zł: https://allegro.pl/einparts-marker-led-bmw-e39-e60-20w-canbus-6000k-i7545918698.html

Opublikowano

Dopiero ogarnąłem, że ja mam 2x5W, więc śmiało 2x10W możesz wkładać i będzie cacy :D

Ja kupiłem konkretnie takie: https://allegro.pl/ringi-led-marker-10wat-bmw-e39-e53-e60-e61-e65-e87-i6445180880.html?snapshot=MjAxNy0xMS0wOVQxMToyMDozMi41MzZaO2J1eWVyOzI5MDA1ZmI3ZGFlYzg0YjU3M2NjYjMzMTAzMjMzNjQwODg3ZDI5ZmIyYmU1ZWVmOGY4ZTQwYzcwZTc5NDExMzk%3D

Znajomy ma takie 40w ale jak się patrzy na reflektor to oślepia prawie jak światła drogowe, bez sensu...

70f49b0daf4d1072.jpg

Opublikowano
Nie pokazuje oferty już. Ale ładnie ładnie :cool2: chyba faktycznie wsadzę 2x10W. To jak mówisz że przy 40 jest już dość widno :D to ciekawy jestem jak świecą 160W :D
Opublikowano
Nie pokazuje oferty już. Ale ładnie ładnie :cool2: chyba faktycznie wsadzę 2x10W. To jak mówisz że przy 40 jest już dość widno :D to ciekawy jestem jak świecą 160W :D

Warto :)

Opublikowano

Warto :)

Mówisz? Pokaz zdjęcia :D