Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam jednostkę w E90 wersja z wycinaniem deski. Możecie wiecie jak mi pomóc bo chłopaki z Comfortmedia dopiero jutro będą dostępni a ja mam dzisiaj wyjazd i jedna funkcja i szwankuje. Mianowicie połączenie telefoniczne. Ja kogoś słyszę i w trybie aux i z dodatkowego głośniczka ale mnie niestety nie słychać. Dostałem nową aktualizację ale nic to nie dało ale podobno jest gdzieś w ustawieniach czułość mikrofonu ale nie mogę tego znaleźć. Tel jest na pewno ok bo to nowy iphone 13 i bez połączenia z jednostką w trybie głośnomówiącym słychać mnie idealnie mimo że tel jest dużo dalej w uchwycie niż mikrofon wbudowany w urządzenie. A jak Wam działa ? Dodam że (chyba) nie mam mikrofonu dodatkowego BMW ani dokładanego do stacji. Jak to u Was działa bo raczej ten wbudowany też powinien jakoś działać a u mnie niestety nie chce. 

Opublikowano
4 minuty temu, kubagoller napisał(a):

Też chętnie się dowiem bo przez to nie korzystam z CarPlay.

Mi nie działa ani przez CarPlay ani nijak A za 3tys. to raczej chyba powinno. Ja coś nie mam szczęścia z tym sprzętem bo to już mój drugi. Od Comfortmedia pierwszy bo poprzedni kupiony gdzie indziej w maju tamtego roku bezużyteczny ponieważ niechcący nacisnąłem żeby pendrive był pamięcią współdzieloną i pliki systemowe przekopiowały się na pendrive. Po tym resetowało się i wieszało a sprzedający umył ręce od tego twierdząc że to moja wina, jak się nie znam trzeba było nie ruszać i nie chce pomóc w żaden sposób. On twierdzi swoje a ja twierdzę że po co udostępniona funkcja która psuje urządzenie a do tego żeby nie wiedział jak zrobić jakiś twardy reset czy żeby nie miał pliku wsadowego ? Tych plików ponoć nie da się już przekopiować z powrotem. Było taniej ale już nigdy się nie skuszę na to tańsze. No i mam nadzieję że to z Comfortmedia będzie działać jak należy 🙂 

Przepraszam Was wszystkich a również Comfortmedia bo nie powinienem pisać o innej firmie tutaj ale chcę przestrzec wszystkich przed chęcią zaoszczędzenia paru groszy. Ja niestety stary a głupi dałem się zrobić.

Póki co nie wiem jak Wy ale ja z Comformedia jestem zadowolony choćby z tego faktu że jest kontakt z chłopakami i nie ukrywają się jak tamten wcześniej. Wysyłają aktualizacje itp. itd.

Opublikowano

Czesc, 

Jak mogę wgrac od was Androida 12 jak mam wersje 10 🙂 , mozna gdzies do was podjechac w Warszawie, tam gdzie robili 😉 ?  

Chyba ze udostepnicie pliki i instrukacje, bo wcześniejszy manual jest od Androida 11 wzwyz..

Zrzut ekranu 2023-06-13 o 20.07.21.png

Opublikowano
W dniu 14.06.2023 o 22:34, kubagoller napisał(a):

A patrzyłeś na poprzedniej stronie instrukcje z linkami?

Patrzylem instrukcja sa to z 11 na 12 , plus linki wygasle

• 3 tygodnie później...
  • Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

Czesc,

Strona caly czas coś "świruje" , w tym tygodniu postaramy sie odświeżyć linki i informację.

Pozdrawiam

Łukasz

Edytowane przez COMFORTMEDIA.PL
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry. Wszystkim, mam takie pytanie. Nie mogę włóczyć CarPlay kiedy wchodzę w oprogramowanie ZLink przez jakie to musi działać to wyświetliła mi jakiejś QR kod i treść dla wpisania jakiegoś kodu. Pomóżcie jak załatwić ta sprawę Co muszę zrobić żeby to działało jak w autach z Apple CarPlay.  

• Partnerzy klubu
Opublikowano
W dniu 26.07.2023 o 22:08, Billioner napisał(a):

Dzień dobry. Wszystkim, mam takie pytanie. Nie mogę włóczyć CarPlay kiedy wchodzę w oprogramowanie ZLink przez jakie to musi działać to wyświetliła mi jakiejś QR kod i treść dla wpisania jakiegoś kodu. Pomóżcie jak załatwić ta sprawę Co muszę zrobić żeby to działało jak w autach z Apple CarPlay.  

Hej,

Jak masz urządzenie od nas to się odezwij. Masz prawdopodobnie starszą wersje, musimy Ci aktywować dostęp do tej funkcji.

Łukasz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 26.07.2023 o 22:08, Billioner napisał(a):

Witam,

Uruchomiłem CarPlay na tej stacji przez Z-Link. Z QR kodem i przy pomocy Pana Łukasza. ale to było ponad rok temu. 

Odpowiadając na inne pytania i problemy dotyczące CARPLAY (już chyba kiedyś to opisywałem).  

Ustawienie do tej pory miałem następujące:

Bluetooth był ustawiony jako Android stacja. Dzięki temu Car Play uruchamiał się przez wifi i po kablu. Niestety tak musi być bluetooth włączony. Inaczej Z-Link nie działa i nie łączy CarPlay. 
Tylko, żeby można swobodnie rozmawiać, trzeba za każdym razem NA telefonie przełączać się na BlueTooth samochodu (w moim przypadku BMW3773 nazawakodowa :)) - ponieważ okazało się, że to ON poprawnie obsługuje zarówno mikrofon jak i dźwięk. Pozostając na połączeniu BlueTooth z adrodiem mikrofon nie działał... jak przełączę w stacji Androida bluetooth na OEM (BMW) Z-Link się nie aktywuje i CarPlay nie działa. 

Inaczej u mnie to nie chciało działać. 

Po ponad roku się wkurzyłem i nie korzystam z CarPlay tylko z samego androida, przy czy rozmowy prowadzę przez Bluetooth bmw. ...

Teraz pytanie ode mnie. 

Jak zaktualizować stację??? mam ściągniętą wersje 3.5.3. a nawet najnowszą ale konia z rzędem temu co i jak wybrać, żeby to zadziałało. Aha próbuje zaktualizować z pendrive'a ...

Pzdr

Edytowane przez MichalCiok
Opublikowano (edytowane)

W nawiązaniu do naszej dzisiejszej rozmowy telefonicznej zamawiam stacje z bezprzewodowym carplay (iphone) oraz idrive , kamerę cofania, tuner dab wraz z montażem w Rzeszowie do X3 E83 przedlift z fabrycznym ekranem nawigacji

Edytowane przez fox2plus
Opublikowano

Witam. Posiadam bmw  x3 e83 pakiet m z fabryczną nawigacją. Niestety padł mi moduł navi w bagażniku i nie działa wyświetlacz   i w związku z tym pytanie czy da się podłączyć waszą stację bez tego modułu czy muszę kupić gdzieś używkę. Pozdrawiam

Opublikowano
15 godzin temu, navo napisał(a):

Witam. Posiadam bmw  x3 e83 pakiet m z fabryczną nawigacją. Niestety padł mi moduł navi w bagażniku i nie działa wyświetlacz   i w związku z tym pytanie czy da się podłączyć waszą stację bez tego modułu czy muszę kupić gdzieś używkę. Pozdrawiam

Okazało się również. Nie działa moduł sterujący bleutooh znajdujący się w bagażniku. Zmieniarka niby pracuje a dźwięku tez nie ma . Działa tylko radio

• Partnerzy klubu
Opublikowano (edytowane)

Dobry Wieczór,

Wszystkie zamówienia są oczywiście realizowane na bieżąco, zachęcamy wszystkich do kontaktu poprzez infolinie - 884 883 037, jest to najszybszy sposób skontaktowania się z nami.

Co do pytań:

@MarSix
Tylko wersje 11, mozna podniesc do 12. Android 10 zostaje androidem 10.

----------------------------

- Co do ustawienia i działania Carplay i Android auto, Michał nagra film w przyszłym tygodniu i wrzuci na forum.

@navo

Można podłączyć, wystarczy zmienić radio na zwykłe , business, gdzieś mamy jeszcze pare sztuk - oddamy w gratisie :))) , no chyba, że chcesz zachować oryginalne menu to wtedy oryginał trzeba przywrocic do działania. 

Pozdrawiamy

Edytowane przez COMFORTMEDIA.PL
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem z ciekawości do mojej starej E63 , działa super. Jak brać to z najwyższym androidem i pamięcią , kolega ma ze starszym i mniej pamięci i jest spora różnica w działaniu.

Jedyny mankament to słabe działanie zestawu głośnomówiącego, jakość dźwięku pozostawia wiele do życzenia.

Widziałem virtual cokpit z tej samej firmy, chyba też kupię z ciekawości, wygląda zajebiście choć cena trochę wysoka.

Ma ktoś zamontowane obydwa ? Jak to współdziała ?

Edytowane przez mc55
Opublikowano
W dniu 1.09.2023 o 21:35, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

Dobry Wieczór,

...

Tylko wersje 11, mozna podniesc do 12. Android 10 zostaje androidem 10.

-...

Witam,

czy planujecie sprzedaż nowszego systemu opartego o Androida 13? - chętnie taki system bym kupił/pomógł testować w fazie pilota - nie oczekuję tutaj żadnych zniżek, po prostu chciałbym używać Androida 13, jak w telefonie jest już 14-tka.
z góry dzięki za info!

• Partnerzy klubu
Opublikowano

@3voQ

13 sypie błędami, pierwszych egzemplarzy po wprowadzeniu również nie bedziemy sprzedawać, one też będą miały problemy wieku dziecięcego 

Ł.

Opublikowano
1 minutę temu, COMFORTMEDIA.PL napisał(a):

@3voQ

13 sypie błędami, pierwszych egzemplarzy po wprowadzeniu również nie bedziemy sprzedawać, one też będą miały problemy wieku dziecięcego 

Ł.

ja się chętnie piszę na testy jako QA z zawodu 🙂