Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mój znajomy zakupił kilka dni temu BMW e90 2,5L 2005r.. niestety nie miał zbyt wiele wiedzy o tych autach no i oczywiście z lekka "wtopił" ale do rzeczy na zegarach choinka ,pokasowałem INPĄ co się dało została kontrolka od pasów bo świeci się cały czas i nie wiem gdzie to skasować no i te wolne obroty które oscylują tak koło 600 może 650 obr/min i lekko falują co to może być? dodam że jak się auto odpali to przez chwilę są tak ok. 800 ale po chwili spadają na te 600. Zauważyłem też że sprężarka od klimy pracuje cały czas czy klima chodzi czy nie, nie wiem czy w tych autach tak powinno być bo u mnie w E39 to załącza się i wyłącza.Proszę doradźcie co z tymi obrotami gdzie sprawdzić Inpą tą kontrolkę od pasów no i co z tą sprężarką.... pozdrawiam serdecznie.... Edytowane przez mariusz42
Opublikowano
To może po kolei czy sprężarka klimy powinna pracować cały czas? bo tak to wygląda czy włączona czy wyłączona to sprzęgiełko na niej się kręci cały czas...dziwna sprawa.. pozdro..
Opublikowano

Obroty "startowe" w n52 powinny wynosić ok. 1000-1100rpm, nawet gdy jest wzglednie ciepło, tylko wtedy szybciej schodzi do ~650

Jesli jest 800 to jest cos nie tak - nie wiem co, gdyż sam tak mam i w lecie zaczyna sie problem, bo powstaje efekt braku ssania - silnik sie dławi po uruchomieniu i nierowno pracuje. Takze jeszcze wszystko przed wami ;/