Skocz do zawartości

e39 530D kombi -miech czy coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,Zapaliła mi się kontrolka zawieszenia oraz opadł lewy tył.Po kilkukrotnym zgaszeniu i odpaleniu auta nic się nie dzieje-nie słychać syczenia,auto się nie podnosi,nie słychać ''burczenia''kompresora(wcześniej jak wszystko było dobrze to tak czasem burczał-jak poziomował zawieszenie).Od czego zaczynać diagnozę czy to miech czy coś innego?Dziękuję za pomoc
Opublikowano

Gdyby to był miech, to kompresor chociaż na chwilę by ruszał i pompował.

Jakie błędy widzisz?

Opublikowano
Ja bym zaczął od sprawdzenia bezpieczników i obecności zasilania w odpowiednich miejscach.
Opublikowano
  • Autor
Dziś rano kompresor jednak napompował,lewa strona uniosła się i zrównała z prawą.Na razie jest równo,zobaczę jutro czy opadnie.Zdążyłem spryskać wodą z mydłem plastikowy czerwony przewód od kompresora do miecha -nie wykryłem nieszczelności.Niestety miecha nie dałem rady zdiagnozować-trudny dostęp.Błąd zawieszenia nadal się świeci
Opublikowano
  • Autor
Po dwóch dniach auto trzyma poziom,kompresor czasem słychać.Wydaje się ,że wszystko działa prawidłowo ale nadal świeci się kontrolka zawieszenia
Opublikowano
Masz jeszcze dwa czujniki poziomu zaczepiane o wahacze. Inpa Ci powie czy są sprawne. Jeśli nie, sprawdź w pierwszej kolejności styki.