Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkim :D

Przyszła pora się pochwalić nowym nabytkiem ;)

E90 szukałem od początku tego roku w PL . Jeździłem i szukałałem , miał być 3.0D i w M pakiet , środek skóry . Niestety poszukiwania bardzo ciężkie , praca za granicą , obowiązki .

W maju postanowiłem odezwać się do firmy Vitocars Częstochowa czy nie poszukali by mi E90 330 najlepiej Diesla w M pakiecie i w kolorze Schwarz :)

Przesłali mi troszkę ofert BMW ale zawsze coś nie pasowało , był M pakiet ale nie było znowu Idrive , jak był idrive nie było M :lol:

13 Września znaleźli chłopaki E90 2009 3.0D LCI bez M i przesłali ofertę na priv . Bardzo fajne auto , malowane od nowości maska , posiadało parę mankamentów m.in rysy drzwi i błotnik prawy . Zapadła decyzja , bierzemy :cool2: :mrgreen:

W ciągu tyg autko przyjechało do Polski .

Na moje własne życzenie E90 pojechała do lakiernika ( usunięcie mankamentów wyżej wymienionych ) . Z czynności serwisowych Vito wymieniło świece żarowe i sterownik .

22 Września stał się ten dzień odbiór BMW . Po pełnej korekcie e90 pięknie się prezentowała , sprawdzenie auta miernikiem ( wszystko ok ) , stacja diagnostyczna wyszło że amorki koniec ( wymienimy ;) ) .

Producent : BMW

Model : 330D OL

Rodzaj nadwozia : Sedan

Kraj producenta : Niemcy

Kolor lakieru : MONACOBLAU METALLIC

Kolor wnętrza : ANTHRAZIT

Wykończenie wnętrza : STOFF VERTEX/ANTHRAZIT

Seria : E90

Generacja : V

Segment : auta rodzinne / klasa średnia

Silnik : 3.00

Moc silnika : 180KW (241HP)

Typ skrzyni biegów : Manualna

Napęd : RWD

Liczba drzwi : 4

Wyposażenie :

Zrzut-ekranu-127.png

Zdjęcia z dnia zakupy za pożyczone od Vitocars :cool2:

DSC-0035.jpg

DSC-0035.jpg

DSC-0036.jpg

DSC-0037.jpg

DSC-0038.jpg

DSC-0039.jpg

DSC-0040.jpg

DSC-0041.jpg

DSC-0043.jpg

DSC-0044.jpg

DSC-0045.jpg

DSC-0046.jpg

DSC-0047.jpg

DSC-0048.jpg

DSC-0049.jpg

DSC-0050.jpg

DSC-0051.jpg

DSC-0052.jpg

DSC-0053.jpg

DSC-0054.jpg

Edytowane przez Gesiu_15
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Przynajmniej nie będziesz się nudził :) Najważniejsze, że serce słuszne :P Ładne auto z potencjałem na mody!

Moje galerie:

Jest 🙂BMW F36 440I // TOYOTA GR SUPRA

Była 😞 BMW F30 335XI 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=397494

Była 😞 BMW E90 330D 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339724

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Śliczny kolor, słuszny silnik. Dołożenie skórek i M pakietu zewnętrznego plus wewnętrznego, aby auto było spójne, to fajna zabawa, przetarte szlaki, dużo części (przynajmniej teoretycznie).

Niech dobrze służy.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Przynajmniej nie będziesz się nudził :) Najważniejsze, że serce słuszne :P Ładne auto z potencjałem na mody!
Śliczny kolor, słuszny silnik. Dołożenie skórek i M pakietu zewnętrznego plus wewnętrznego, aby auto było spójne, to fajna zabawa, przetarte szlaki, dużo części (przynajmniej teoretycznie).

Niech dobrze służy.

Dzięki za miłe słowo :cool2: :cool2:

Coś się dzieje nie długo aktual :oops: :) :D

DSC-0074.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No, krok w dobrą stronę. Patelnia jest dobra w kuchni. :)

Ten kolor pasuje do sedana, ogólnie fajna baza. Co to za kolor położony na listwach?

3A0jS9b.png
Opublikowano
No, krok w dobrą stronę. Patelnia jest dobra w kuchni. :)

Ten kolor pasuje do sedana, ogólnie fajna baza. Co to za kolor położony na listwach?

Podziękować :D

Chodzi ci o dekory wewnątrz ? :roll: Jak tak to jakiś amator bawił się w oklejanie :mrgreen: :duh: Jednym słowem maskara , jakieś czarnym szitem obklejone :mad2:

Uprzedzam pytania , standardowe dekory są srebrne tak jak widać na boczkach , będzie znaczy już jest obklejone Carbonem i jest o niebo lepiej :8)

Zrobię nie długo mały update , muszę fotki wrzucić na hosting a niestety pracuje 7-19 i czas bardzo szybko leci :cry:

Opublikowano
Auto mega :D Super baza pod mody. Jednak nie taki golas jak mój :D Skóry i m-pakiety obowiązkowo :) W jakiś konkretny kolor skóry celujesz? tylko nie czarny mam nadzieje :D
Opublikowano
Auto mega :D Super baza pod mody. Jednak nie taki golas jak mój :D Skóry i m-pakiety obowiązkowo :) W jakiś konkretny kolor skóry celujesz? tylko nie czarny mam nadzieje :D

Dzięki :D Kolor skór celuję w brąz coś podobnego jak ma Michał w 330i ;) Zobaczymy , ciągle przeszukuje internety wieczorami , jak narazie same czarne :mrgreen:

Opublikowano

Lecimy z tematem :D

Kierownica i Gałka M Pakiet :cool2: :cool2: Stan jak widać igła :mrgreen:

DSC-0070.jpg

DSC-0071.jpg

DSC-0072.jpg

DSC-0073.jpg

DSC-0074.jpg

DSC-0075.jpg

Dekory obklejone Carbonem :) :D Tamto dziadostwo usunięte i naklejone fachowo jak ma być ;)

DSC-0086.jpg

DSC-0087.jpg

DSC-0088.jpg

DSC-0089.jpg

I efekty . Tak było :duh:

DSC-0047.jpg

DSC-0048.jpg

DSC-0051.jpg

Obecnie jest super :cool2: :D Jeszcze Sporty i czarny sufit :8)

DSC_0099.jpg

DSC_0100.jpg

DSC_0101.jpg

DSC_0102.jpg

DSC-0292.jpg

DSC_0104.jpg

DSC_0103.jpg

DSC_0105.jpg

:cool2: :cool2: :cool2:

I jak Panowie lepiej ? :mrgreen:

Opublikowano
M-Pakiet powoli się kompletuje :cool2: :cool2: Podpowiem tylko, że mieszek gałki zmiany biegów oraz rączka ręcznego w M-Pakiecie też są inne, niż w wersji seryjnej.

Moje galerie:

Była 😞 BMW F30 335XI 

Była 😞 BMW E90 330D 

Opublikowano
Elegancko :cool2: Idzie ku dobremu. Jak stołki zmienisz to będzie super :norty:

:cool2: Powoli po kolei ;)

M-Pakiet powoli się kompletuje :cool2: :cool2: Podpowiem tylko, że mieszek gałki zmiany biegów oraz rączka ręcznego w M-Pakiecie też są inne, niż w wersji seryjnej.

Tak wiem :) Musiałem mieszek delikatnie przerobić żeby gałkę założyć . Spokojnie ogarnie się temat ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze listwy M na wewnętrzne części progów, aby ładnie wyglądało po otwarciu drzwi :D
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano (edytowane)
Jeszcze listwy M na wewnętrzne części progów, aby ładnie wyglądało po otwarciu drzwi :D

Wszystko w swoim czasie :)

======

Troszkę z opóźnieniem ale co tam :)

Dostała nowe blachy :)

DSC-0076.jpg

+ bonusik nowy garażyk który jest na wykończeniu :cool2:

DSC-0077.jpg

Wpadły również nowe opony wybór padł na Barum Polaris 5 :)

E90 kupiona na letnich ale opony maskara , brak bieżnika . Przy powrocie od Vito powyżej 100 km/h było czuć mega drganie autem . Nic , mówie pewnie od opon te drgania :duh: Przy wymianie opon z tyłu okazało się że są dystanse ( jeśli to można tak nazwać ) . Zrobię zdjęcie i wrzucę tu wam :jawdrop:

Po zmianie opon , wymianie wszystkich wentyli i wyrzuceniu tych dystansów jest wszystko dobrze :D Wpadły również nowe śruby , lepiej dmuchać na zimne .

DSC-0080.jpg

DSC-0081.jpg

DSC-0082.jpg

Wspomniane dystanse :roll:

DSC-0124.jpg

DSC-0125.jpg

Zmiana wszystkich lampek na białe LED :) Zdjęcia mam ale przed wymianą gałki od biegów :)

DSC-0083.jpg

Jutro Black Friday więc planuję małe zakupy :D

Pozdrawiam

Edytowane przez Gesiu_15
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
Odpalam Twój temat a tam moje zimówki... :lol:

Fajny lifcik. Zmiany wewnątrz na duży plus. :)

Dzięks :) Ukradłem ci zimówki :mrgreen: Jak się sprawują u Ciebie ?

Fotele wymień jak najszybciej bo moim zdaniem na tych nie da się jeździć... po za tym fajne auto :cool2:

Spokojnie szukam i nic ciekawego :)

Wpadło troszkę kosmetyków lubianych i sprawdzonych i troszkę nowości :) Zakupiłem również troszkę różnych padów , BP 75 mm do Kraussa :)

DSC-02837.jpg

DSC-02838.jpg

DSC-02839.jpg

DSC-02842.jpg

Edytowane przez Gesiu_15
Opublikowano
Dzięks :) Ukradłem ci zimówki :mrgreen: Jak się sprawują u Ciebie ?

Niebawem odbieram auto od mechanika to beda dopiero testowane. :D

Hoho! Ale pokaźna kolekcja kosmetyków... :8)

Opublikowano
Tyle kosmetyków to nawet kobiety nie mają :mrgreen: :mrgreen: Konkretne podejście do tematu :cool2:

Moje galerie:

Była 😞 BMW F30 335XI 

Była 😞 BMW E90 330D 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Come back :D

Po krótkiej przerwie wracamy , dużo spraw , Święta brak czasu na dodanie czegokolwiek ;)

Spadło troszkę śniegu więc trzeba było zrobić kilka zdjęć :D

DSC-0106.jpg

DSC-0107.jpg

DSC-0108.jpg

Po zakupie nie robiłem serwisu olejowego więc przyszedł czas :) Olej z Motula + Filtry Knecht :) Wymianę zrobiłem w Marco-Service w Kielcach . Po dokładnym sprawdzeniu silnik suchy , zawias w porządku prócz amorów które są w nie najlepszym stanie , ogółem nie było się do czego doczepić :cool2:

DSC-0109.jpg

DSC-0110.jpg

DSC-0111.jpg

Umówiony byłem na przyciemnienie szyb (nareszcie :mrgreen: ) . Zrobiłem to również w Kielcach . Postanowiłem przyciemnić 50 % przód a tył 80 % :cool2:

Przed przyciemnieniem opłukałem Bmw z błota .

DSC-0112.jpg

DSC-0113.jpg

DSC-0114.jpg

DSC-0115.jpg

DSC-0116.jpg

DSC-0117.jpg

DSC-0118.jpg

Po przyciemnieniu jest duuużo lepiej :cool2: Jak będzie piękna pogoda to zrobię ładne zdjęcia :8)

DSC-0119.jpg

DSC-0120.jpg

DSC-0121.jpg

Problem znany w E90 czyli wentylator . Nasmarowane , wyczyszczone działa .

DSC-0122.jpg]

DSC-0123.jpg

Nastały mrozy -13 st więc chciałem sprawdzić termostaty . Po przejechaniu ~ 17 km temp jest prawidłowa , trzyma 90st :)

DSC-0126.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ehh cisza w temacie :cry:

Szukam koła na lato ;)

Na razie mam dwa typy pierwszy Styling znany i częsty w e90 to 193 ;)

Drugie felgi które mi się mega podobają to Style 230 19 cali Przód 8x19 IS 37 Tył 9x19 IS 39 , 225/35 przód i 255/30 tył :)

Co sądzicie o stylingu 230 ? Auto przy większych prędkościach nie będzie pływać po drodze ?

Korci mnie 19 cali ale jak mam jeździć sporo w trasę Polska-Austria to nie wiem czy lepszym wyborem będzie 193 18cali :)

attachment.php?s=0a1dfc5d67f372eff01f50003650f7ee&attachmentid=350928&d=1266589224

Opublikowano
Jak dla mnie styling 193 to najładniejsze koło do E90 zaraz po 313 :D Styling 230 fajnie wygląda, ale moim zdaniem tak średnio pasuje do E90, tym bardziej do LCI, może dlatego że ramiona są delikatne, a nie mocno zarysowane.