Skocz do zawartości

Nosi autem na nierownej drodze ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Juz kiedys o to pytalem. Ale znowu nurtuje mnie tenproblem gdyz jedni mowia ze to wina opon, drudzy ze cakiejs czesci zawieszenia. Wiec mam felgii 17" opony 215/40/17 u 245/45/17 .... i jak przejezdzam przez nierowna droge (np z pasa na ps) to jest poprostu masakra ! Nosi mi autem ze wyglada chyba jak byl bym nawalony :D Teraz czytalem temat o obnizaniu 7-mki i widzialem na fotce ze jakas osoba tez ma niski profil a niby auto jedzie jak po szynach .... w czym moze byc problem ?

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
tez stawiam na opony! ja mam 225 na przodzie i 235 z tylu i na drodzie gdzie jest wiekszy ruch ( i gdzie poruszaja sie tir`y) przy zmianie pasa musze trzymac kierownice dwoma rekami, takze mysle ze to wina rozmiaru opon
Opublikowano

Witam

Ja mam 205 i nawet to miejscami jest za duzo :duh: :mad2: A tak by sie chcialo zalozyc 18" przy 225 na 35...ehh...moze kiedys dozyjemy takich drog w tym kraju.

pzdr

maciejkiner

http://www.oneclick.pl/bmw/bmw_baner.jpg
Opublikowano

Witaj MC-Maxim:)

Ja u siebie w E34 mam opony o szerokości 225 z przodu i z tyłu. W koleinach jeździ mi sie normalnie i samochód sie słucha i jedzie po obranym torze jazdy (oczywiście trzeba bardziej pilnowac samochodu:) ) . Ale niedawno jechałem z taksówkarzem w E34 który miał założone opony o szerokości 245 - i po prostu byłem w szoku. Na małych koleinach samochodem strasznie rzucało.. Pogadałem z taksówkarzem bo mnie to zaciekawiło dlaczego jego samochód tak źle jeździ w koleinach i on powiedział że po zmanie opon samochód zaczął mu tak źle jeździc.. Wcześniej miał węższe opony (mówił jaki miał rozmiar kiedyś ale już nie pamietam) i jeździło sie zdecydowanie lepiej.. Wiec chyba to wina opon jest.. Zresztą możemy sie umówić w któryś dzień i spróbować przełożyć przełożyć moje opony do Ciebie..

Opublikowano

Ja mam tylko - przód 205/65 15 tył 225/60 15 i też czasem nosi auto na koleinach, głownie przy większych prdkościach --> zawias sprawdzałem i wszystko gra,

także takie mamy niestety drogi.... :evil:

Opublikowano
witam zgadzam sie z kolegami ale jaka jest sprawa jeżeli wyprzedzam tira na autostradzie przy ok 160km/h to jagby nie żucało chwile jak go wyprzedze wszystko ok jak tam u was??????????????????????????????
Opublikowano

Ja mam 235/45/17 i właśnie jedzie równiutko jak po szynach, musi być naprawdę duża koleina żeby zaczęło nosić.

Dużą rolę gra tu przekładnia kierownicza, nie może mieć luzów,