Skocz do zawartości

barany - kolektory wydechowe do BMW E30 M20B25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

poszukiwałem na allegro kolektorów wydechwowych baranów jakiś czas temu do 325i. Natrafilem na firmę z Nowego Sącza - VIGA. Zajmują się produkcją tych kolektorów do różnych samochodów również na zamówienie. Pytałem o możliwość wykonania takich do mojego samochodu i koleś powiedział że nie ma sprawy tylko jest jeden zasadniczy problem. Nie jest to opłacalne do samochodu sztuk 1 bo cena za wysoka bo trzeba jakoś tę maszynę poustawiać.

Mam pytanie czy koledzy byli by ewentualnie zainteresowani?

niektóre ze zdjęć kolektorów na allegro. profil użytkownika http://www.moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4788218

więcej informacji na stronie:

http://viga.sacz.pl/

z tego co widać kolektory są spoko, ładnie powyprowadzane, bez zagięć i pofałdowań na zakrętach.

Z tego co przeglądałem iternet i fora to ceny tych kolektorów są od 550 pln do nieskończoności w zależnośći od typu itp.

O ile by nasz się zebrała jaka ilość ludzi to mogę zadzwonić do kolesia i zapytać jakącenę by nam zrobił.

Mam pomysł może odpowiadając na tego posta dopisujcie się poniżej. Ja postencjalne jestem zainteresowany:

1. ADAM T

2.

3.

4.

itp

dopisujcie się, pozdro adam

Opublikowano

kolega z innego forum kupil taki kolektor do m20b25 - i wygladal w rzeczywistosci kiepsko - nia ma sie co sugerowac zdjeciami - to reklama !!! kolektor ktory dostał byl kiepsko pospawany , mial zagiecia ( i to dosc spore ) , i wygladał :duh: pozatym dlugosc poszczegulnych kanałow była rozna ...

jezeli te kolektory beda takie jak jego to nie polecam zdecydowanie

Opublikowano
Ja mam kolektor rurowy więc nie jestem zainteresowany ale czytałem na innych forach o podobnych akcjach i ludzie byli zawiedzeni jakością wykonania bo kolektory wychodziły znacznie gorsze niż obiecywał "producent". Najlepiej jest kupić gdzieś taki kolektor wykonany przez renomowaną firmę i na wzór niego robić kopie, bo sam kolektor rurowy zrobiony w przypadkowy sposób nic nie poprawi a może pogorszyć. Najlepiej pożyczyć kolektor od kogoś, kto ma w aucie używany, ale nie wiem czy ktoś się zgodzi.
Opublikowano

gadałem z włascicielem

ma koege który ma kolektory oryginał HARTAGE bodaj ze i może na wzór pożyczyć.

Zresztą zainteresowanych firmą VIGA odsyłam do internetu. Szukałem troche opinii na jej temat i jej produktów i podobno większość chwali, zero zagięć, no i na wzór oryginału

ale oczywiście to już do waszej decyzji czy się będziecie decydować czy nie. Ja będe w okolicy nowego sącza w przyszłym togodniu to podjade zobaczyć co i jak

pozdrawiam

Opublikowano

ten gość bmwm ostatnio miał do sprzedania barany do m20 - może jeszcze ma, a jak nie, to na pewno będzie miał - zapytaj

a z tymi robionymi przez rzemieślinków, to totalna loteria - zaoszczędzisz 100 zł, a potem się nawściekasz, że nie kupiłeś sprawdzonych

na naszym forum jeden gość kupił właśnie takie rzemieślnicze i potem narzekał

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)