Skocz do zawartości

barany - kolektory wydechowe do BMW E30 M20B25

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

poszukiwałem na allegro kolektorów wydechwowych baranów jakiś czas temu do 325i. Natrafilem na firmę z Nowego Sącza - VIGA. Zajmują się produkcją tych kolektorów do różnych samochodów również na zamówienie. Pytałem o możliwość wykonania takich do mojego samochodu i koleś powiedział że nie ma sprawy tylko jest jeden zasadniczy problem. Nie jest to opłacalne do samochodu sztuk 1 bo cena za wysoka bo trzeba jakoś tę maszynę poustawiać.

Mam pytanie czy koledzy byli by ewentualnie zainteresowani?

niektóre ze zdjęć kolektorów na allegro. profil użytkownika http://www.moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4788218

więcej informacji na stronie:

http://viga.sacz.pl/

z tego co widać kolektory są spoko, ładnie powyprowadzane, bez zagięć i pofałdowań na zakrętach.

Z tego co przeglądałem iternet i fora to ceny tych kolektorów są od 550 pln do nieskończoności w zależnośći od typu itp.

O ile by nasz się zebrała jaka ilość ludzi to mogę zadzwonić do kolesia i zapytać jakącenę by nam zrobił.

Mam pomysł może odpowiadając na tego posta dopisujcie się poniżej. Ja postencjalne jestem zainteresowany:

1. ADAM T

2.

3.

4.

itp

dopisujcie się, pozdro adam

Opublikowano

kolega z innego forum kupil taki kolektor do m20b25 - i wygladal w rzeczywistosci kiepsko - nia ma sie co sugerowac zdjeciami - to reklama !!! kolektor ktory dostał byl kiepsko pospawany , mial zagiecia ( i to dosc spore ) , i wygladał :duh: pozatym dlugosc poszczegulnych kanałow była rozna ...

jezeli te kolektory beda takie jak jego to nie polecam zdecydowanie

Opublikowano
W jakiej cenie i gdzie mozna kupić barany do 316i m40??? e36 wie ktoś moze z was, sory ze podpinam temat wybaczcie
Opublikowano
Ja mam kolektor rurowy więc nie jestem zainteresowany ale czytałem na innych forach o podobnych akcjach i ludzie byli zawiedzeni jakością wykonania bo kolektory wychodziły znacznie gorsze niż obiecywał "producent". Najlepiej jest kupić gdzieś taki kolektor wykonany przez renomowaną firmę i na wzór niego robić kopie, bo sam kolektor rurowy zrobiony w przypadkowy sposób nic nie poprawi a może pogorszyć. Najlepiej pożyczyć kolektor od kogoś, kto ma w aucie używany, ale nie wiem czy ktoś się zgodzi.
Opublikowano
  • Autor

gadałem z włascicielem

ma koege który ma kolektory oryginał HARTAGE bodaj ze i może na wzór pożyczyć.

Zresztą zainteresowanych firmą VIGA odsyłam do internetu. Szukałem troche opinii na jej temat i jej produktów i podobno większość chwali, zero zagięć, no i na wzór oryginału

ale oczywiście to już do waszej decyzji czy się będziecie decydować czy nie. Ja będe w okolicy nowego sącza w przyszłym togodniu to podjade zobaczyć co i jak

pozdrawiam

Opublikowano

ten gość bmwm ostatnio miał do sprzedania barany do m20 - może jeszcze ma, a jak nie, to na pewno będzie miał - zapytaj

a z tymi robionymi przez rzemieślinków, to totalna loteria - zaoszczędzisz 100 zł, a potem się nawściekasz, że nie kupiłeś sprawdzonych

na naszym forum jeden gość kupił właśnie takie rzemieślnicze i potem narzekał

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)