Skocz do zawartości

318i wymiana wszystkich tulei na poliuretan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Na pewno ktoś z Was przeprowadzał już taką operację - myślę o zainstalowaniu (wszędzie) czerwonych poliuretanów jednego z dwóch krajowych producentów. Jaki może być orientacyjny koszt takiej operacji? Czy czerwone - mimo że powinny pracować tak samo jak gumowe - jednak ograniczają komfort?

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano
Koszt samej wymiany napewno przekroczy 1 tyś ze względu na sciąganie tylnego wózka. Nie ukrywam że roboty i zabawy z tym jest dużo :)
Opublikowano
robiłem to w E38 (były koloru żółtego), osobiście Ci napiszę, że nie odczułem utraty komfortu pomimo również obniżenia samochodu... no ale też miałem oryginalne opony 235/60R16
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koszt samej wymiany napewno przekroczy 1 tyś ze względu na sciąganie tylnego wózka. Nie ukrywam że roboty i zabawy z tym jest dużo :)

Wymienic je można bez ściągania wózka ale jak oddasz auto do mechanika to powie że go i tak ściągał

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ale w 2 tys. wymiana się może zamknąć. Nawet jeżeli przy okazji zrobię wymianę na wale. Bałem się że będzie więcej.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chodzi o tuleje dyfra i sanek.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
W skrócie - wszystkich tulei. Bo taka fanaberia.