Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jestem świeżo po wymianie maty zajętości w fotelu pasażera, ponieważ po zakupie była uszkodzona i odrazu gdy ktoś usiadł wywalało błąd poduszek i niezapiętych pasów, teraz po wymianie tych błędów nie ma lecz gdy pasażer siedzi i ma niezapięte pasy nie sygnalizuje mi to tak jak w fotelu kierowcy gdy są pasy odpięte, stad pytanie czy w tym modelu jest sygnalizowane gdy pasażer ma odpięte pasy czy nie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w mojej jedynce z 2009 jak siedzi pasażer i nie zapnie pasów, to po chwili jazdy wyświetla się komunikat o tym. Auta te są identyczne elektroniką i budową, więc powinno ci się coś wyświetlić.
Opublikowano

W poprzednich materiałowych fotelach również miałem zepsutą matę. Został wstawiony emulator dzięki któremu nie było błędu poduszki. Ale jak jechałem sam to miałem ikonę na desce o niezapiętych pasach i gong więc musiałem zapinać pas na piątym fotelu pasażera. Za pomocą NCSExpert przekodowałem moduł chyba kombi od zegarów i wyłączyłem ten gong.

Teraz mam już inne fotele, mata działa ale jak ktoś siedzi i pasów nie zapnie to gong się nie odzywa. Powinienem odwrócić to co zmieniłem w tym module.

:)

Czyli krótko podsumowując. Kodowanie załatwi sprawę ;)

Opublikowano
Kurcze mam coś podobnego, kiedyś pisałem to na forum, ale nikt nie pomógł, a wiec gdy moja drobna żona siadzie to nie wywala komunikatu pasów, ale gdy siadzie ktoś cięższy to się świeci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moja drobna żona 50 kg jak siądzie i nie zapnie pasów to wywala komunikat, żeby zapięła.
Opublikowano

Może jego drobna żona waży 35 kg ;)

Napiszcie jakie macie fotele? Maty się zużywają i widać że temat jest często poruszany. Materiał tekstylny jest bardziej elastyczny i wydaje mi się że mata wtedy szybciej się psuje a skóra jest sztywniejsza czyli mata wytrzyma więcej.

Wnioskuję tak po tym że moje zwykłe fotele były w idealnym stanie a mata nawaliła. Sportowe skóry miały więcej nalatane a mata działa.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam pełne sportowe skóry z pompowanymi bokami, wysuwanym tym czymś pod nogi:) nalatane mam 250 tysi prawie. Jak na ten przebieg fotele sa jak nowe. Materiały w drugim BMW wyglądają dużo gorzej i mata dawno w nich nie działa.
Opublikowano
Moja drobna żona 50 kg jak siądzie i nie zapnie pasów to wywala komunikat, żeby zapięła.

Moja waży poniżej 50kg :roll: i nie wywala, można inaczej ocenić czy mata dziala jak należy?

Edit: Dzis po próbach z funflem kontrolka pasow mruga w trakcie jazdy, czyli mata uwalona. :duh:

Opublikowano

Ja mam taki problem, że jak pasażer dopiero wysiądzie to świeci się kontrolka pasów + kontrolka airbag. Airbag gaśnie po krótkiej chwili, ale pasy świecą dalej aż do wyjęcia kluczyka. Też to jest wina maty?

Ile dałeś za matę + wymianę?

• 2 miesiące temu...
  • 5 lat później...