Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

DVD 1 - Europa Zachodnia

Pełne pokrycie:

Andora, Belgia, Dania, Niemcy, Francja, Gibraltar, Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Lichtenstein, Luksemburg, Monako, Holandia, Austria, Portugalia, San Marino, Szwajcaria, Hiszpania i Watykan.

Częściowe pokrycie:

Słowacja i Republika Czeska.

DVD 2 - Europa Wschodnia

Pełne pokrycie:

Dania, Niemcy, Finlandia, Włochy, Lichtenstein, Norwegia, Austria, San Marino, Szwecja, Szwajcaria, Watykan.

Częściowe pokrycie:

Bułgaria, Estonia, Grecja, Chorwacja, Łotwa, Litwa, Polska, Rumunia, Rosja, Słowacja, Słowenia, Czechy, Węgry i Białoruś.

Tylko główna sieć dróg:

Macedonia.

Do aut:

3er BMW E46 09/2002 - 07/2005

5er BMW E39 09/2002 - 08/2003

7er BMW E65 ab 09/2002 -

Z8 BMW E52 10/2002 - 12/2003

X3 BMW E83 10/2002 - 11/2010

X5 BMW E53 10/2002 - 02/2007

Z4 BMW E85 10/2002 - 03/2009

Z4 BMW E86 03/2006 - 03/2009

NAV_DB_21734_DVD1

https://mega.nz/#!fVY10axa!ysPpFCujaoxrzJm4WJOfbNil99jlSa1h9YmINZPkV4w

NAV_DB_21735_DVD2

https://mega.nz/#!KZRzhKoB!6JRuVREQNV4mzVDttnAwjU-KwcTqUIFA3nLb-PGkCdA

Sprawdzone DVD2 działa. Nie sprawdzałem co jest nowego, ale jest problem z nagraniem na zwykłe DVD. Ani DVD1, ani DVD2 nie zmieści się nawet z usuniętymi językami. Zatem języki zostawiłem a usunąłem część punktów POI, aby weszło na zwykłe DVD. Zostawiłem punkty POI od 1 do 40, od 40 do 90 usunąłem. Wszystko śmiga.

Na chomika wrzucam przerobione mapy na jedną zwykłą płytę DVD 4,7GB. Mają usuniętą część punktów POI.

DVD1 -

http://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+HIGH+2019/DVD1+-+NA+DVD*2bR+%28USUNIETA+POLOWA+POI%29

DVD2 -

http://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+HIGH+2019/DVD2+-+NA+DVD*2bR+%28USUNI*c4*98TA+PO*c5*81OWA+POI%29

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Archiwum jest uszkodzone lub ma nieprawidłowy format.Taki komunikat pojawia się przy probie rozpakowania RAR'a z mapą... Ściągnąłem DVD2 z Mega.nz

Wersja okrojona z chomika też jest wadliwa.(

Przydała by się mapa taka jaką wypuściło na rynek BMW.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta z mega to jest wersja nie okrojona i nie jest wadliwa, bo ją ściągnąłem i potem przerobiłem tak żeby na DVD się zmieściło. Nie używaj rara do rozpakowywania, tylko 7ZIP. Na pewno wszystko działa.
Opublikowano
Wersja z MEGA ściągnięta rozpakowana i nagrana na DVD+RW 4,7GB Verbatim. Działa bez problemu nagrane ImgBurn z najmniejszą prędkością. Pozdrawiam. :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polska w żadnej nke jest pełna:) to jest tak biedacki kraj że jest tylko częścioe pokrycie. To jest jakoś tak liczone, że pełne jest, gdy navi doprowadzi cię pod wskazany dokładny numer domu, a u nas to ylko w większych miastach:)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, mam prośbę o ponowny upload mapy w pełnej wersji (bez usuniętych POI). Linki na Mega prawdopodobnie już wygasły. Może być też ewentualnie upload na Chomikuj.pl

Zależy mi zwłaszcza na mapie HIGH 2019 - DVD 2 ale pierwsza część też by się przydała.

Z góry dziękuję :D

DVD 1 - Europa Zachodnia

Pełne pokrycie:

Andora, Belgia, Dania, Niemcy, Francja, Gibraltar, Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Lichtenstein, Luksemburg, Monako, Holandia, Austria, Portugalia, San Marino, Szwajcaria, Hiszpania i Watykan.

Częściowe pokrycie:

Słowacja i Republika Czeska.

DVD 2 - Europa Wschodnia

Pełne pokrycie:

Dania, Niemcy, Finlandia, Włochy, Lichtenstein, Norwegia, Austria, San Marino, Szwecja, Szwajcaria, Watykan.

Częściowe pokrycie:

Bułgaria, Estonia, Grecja, Chorwacja, Łotwa, Litwa, Polska, Rumunia, Rosja, Słowacja, Słowenia, Czechy, Węgry i Białoruś.

Tylko główna sieć dróg:

Macedonia.

Do aut:

3er BMW E46 09/2002 - 07/2005

5er BMW E39 09/2002 - 08/2003

7er BMW E65 ab 09/2002 -

Z8 BMW E52 10/2002 - 12/2003

X3 BMW E83 10/2002 - 11/2010

X5 BMW E53 10/2002 - 02/2007

Z4 BMW E85 10/2002 - 03/2009

Z4 BMW E86 03/2006 - 03/2009

NAV_DB_21734_DVD1

https://mega.nz/#!fVY10axa!ysPpFCujaoxrzJm4WJOfbNil99jlSa1h9YmINZPkV4w

NAV_DB_21735_DVD2

https://mega.nz/#!KZRzhKoB!6JRuVREQNV4mzVDttnAwjU-KwcTqUIFA3nLb-PGkCdA

Sprawdzone DVD2 działa. Nie sprawdzałem co jest nowego, ale jest problem z nagraniem na zwykłe DVD. Ani DVD1, ani DVD2 nie zmieści się nawet z usuniętymi językami. Zatem języki zostawiłem a usunąłem część punktów POI, aby weszło na zwykłe DVD. Zostawiłem punkty POI od 1 do 40, od 40 do 90 usunąłem. Wszystko śmiga.

Na chomika wrzucam przerobione mapy na jedną zwykłą płytę DVD 4,7GB. Mają usuniętą część punktów POI.

DVD1 -

http://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+HIGH+2019/DVD1+-+NA+DVD*2bR+%28USUNIETA+POLOWA+POI%29

DVD2 -

http://chomikuj.pl/Jack1979/BMW/BMW+HIGH+2019/DVD2+-+NA+DVD*2bR+%28USUNI*c4*98TA+PO*c5*81OWA+POI%29

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Pobralem DVD2 z chomika, wypaliłem, działa, jednak sie zawiodłem.... nie ma trasy S5 z Wroclawia w stronę Poznania (chociaz do leszna). A byla juz otwarta w zeszlym roku przynajmniej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mapy są przygotowywane 2-3 lata wcześniej

Dwa, trzy lata opóźnienia? Jaki byłby sens w ogóle wypuszczania takich map? Nie neguję wypowiedzi przedmówcy tylko się zastanawiam czy aż taki poślizg jest w tych mapach.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

Moja wypowiedź wynika z doświadczenia z mapami nie tylko BMW.Te mapy tak mają akurat i nic nie poradzisz.

Cieszyć się pozostaje że jeszcze na 2019 wyszły

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co jest nie tak chłopaki, wersja z chomika wywala błąd przy rozpakowywaniu o uszkodzonym archiwum, używam programu 7z. Ściągałem DVD2.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zarówno winrar jak i 7z pokazują błąd sumy. Możliwe że coś nie tak poszło przy ściąganiu. Będę ściągał od nowa każdą część i podmieniał zobaczymy co z tego wyjdzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z tego co wiem to wszystko śmiga. Ale dla pewności sprawdzam. Kończy mi sie ściągać. Zaraz sprawdzę.

Sprawdzone. Wszystko działa bez problemu. Rozpakowane 7-zip

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszkodzona ostania paczka, po podmianie wreszcie ok.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Pobrałem bez problemów, rozpakowałem 7ZIP, wypaliłem obraz ale czytnik nie widzi płyty. Czytnik sprawny bo widzi oryginalną płytę z 2003 roku. Proszę o pomoc.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ze widzi oryginalną płytę, to nie znaczy, ze będzie widział nagrywaną. Röżnicy chyba nie trzeba tłumaczyć.

Pozostaje ci nagrywać do skutku na roznych płytach DVD-R, DVD+R różnych producentów, oczywiście zawsze z najmniejszą prędkością. Te czytniki są wymagające. Mój najlepiej radzi sobie chyba z SONY.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Rodzaje i marki płyt już przerabiałem i bez efektu. Jeszcze spróbuję z Sony bo akurat tej nie wypalałem. Zastanawia mnie tylko czy nie ma na to wpływu struktura zapisu na programu na płytce. Na oryginale nie ma folderów a na wypalanej są. Pytam ale to tylko już tak z ciekawości. Znalazłem podobny temat ale bez wyjaśnienia problemu. Sugerowano tam też problem z softem.

Wypaliłem na Sony. Raz pokazał się komunikat : Błąd odczytu mapy. Poza tym cały czas komunikat : brak DVD.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Rodzaje i marki płyt już przerabiałem i bez efektu. Jeszcze spróbuję z Sony bo akurat tej nie wypalałem. Zastanawia mnie tylko czy nie ma na to wpływu struktura zapisu na programu na płytce. Na oryginale nie ma folderów a na wypalanej są. Pytam ale to tylko już tak z ciekawości. Znalazłem podobny temat ale bez wyjaśnienia problemu. Sugerowano tam też problem z softem.

Wypaliłem na Sony. Raz pokazał się komunikat : Błąd odczytu mapy. Poza tym cały czas komunikat : brak DVD.

Najwidoczniej klaniają się podstawy nagrywania. Wszystkodziała bezproblemowo

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Witam, linki z pierwszej strony na mega nie działają,

z uploaded owszem ale jest tylko jedna płyta, stąd moje pytanie: może ktoś zrobić reupload?

Jak by się dało spolszczenie też to już w ogóle super :3