Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej,

Jak wszytko dobrze pójdzie jutro odbieram moje BMW.

X5 40e, rok 2017.

Odbieram go z Bawaria w Warszawie na Czerniakowskiej. Samochód ma przebieg ok 5kkm (był używany przez centralę BMW i stamtąd trafił do Bawarii). Samochód jeszcze rok na gwarancji fabrycznej, ma również pakiet serwisowy i naprawczy.

Samochód był w programie BMW Premium Selection.

Jakie są Wasze doświadczenia z odbieraniem takich samochodów? Na co zwrócić uwagę?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ja już słyszałem takie wałki z odbiorem aut, że wydałbym na rzeczoznawce przy odbiorze. Sam też tak zrobię.

Jakiś Pan odbierał Mercedesa, było o tym głośno, dealer przy rozładunku uszkodził drzwi, pomalował i oddał jako nowiutki nieuszkodzony i nie poinformował o niczym właściciela.

Poza tym sprawdź czy wyposażenie się zgadza.

Opublikowano

Hej,

polecicie kogoś z kim mógłbym się wybrać?

Jakieś autotesto, coś podobnego, czy może jest ktoś polecany z forum kto się czymś takim zajmuje?

Opublikowano

Ja bym nie robił paniki.

Trzeba poprosić o dokument stwierdzający ,że nie było żadnych napraw blacharsko lakierniczych oraz o historie napraw gwarancyjnych.

Duży procent rabatu na taki model od ceny katalogowej ?????

Pozdr

Marcin

Opublikowano

Hej,

Jest bez paniki ;)

Mam na zamówieniu (część umowy) wpisaną grubość powłoki lakierniczej (ok 0,2mm na całej powierzchni wszystkich elemenów- (specyficzny lakier)), info, że jest bezwypadkowy.

Samochód nawet nie miał jednego przeglądu (za mały przebieg) + żadnej naprawy w ramach gwarancji.

ps zniżka prawie 40% :)

Opublikowano
Co to za grupa zawodowa z upustem 40%

Żadna grupa,

Centrala miała do dyspozycji kilka sztuk 40e z 2017r, wszystkie w bardzo podobnym wyposażeniu i z przebiegiem <10kkm. Odkupiły je sieci dealerskie parę tygodni temu.

Kończy się model, niedługo wyprzedaż rocznika...

Dodatkowo to jest silnik <2000cm3, więc marżowość na tych 40e jest dużo większa, bo wyceniane są podobnie do 40d, a na akcyzie jest duża oszczędność, więc mieli z czego schodzić.

Jeszcze kilka sztuk zostało jakby ktoś szukał :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Każdy z tych samochodów ma rzeczoznastwo z DEKRy, wykonane na potrzebę sprzedaży samochodu przez importera,

Poproś handlowca, żeby Ci je pokazał.

Zgodnie z moim stanem wiedzy większość z tych aut nie miała najmniejszych nawet uszkodzeń, żadne z nich nie powinno też mieć szkody komunikacyjnej.

Opublikowano
Rabaty mozna bylo wyrwac bardzo duze na f15 z uwagi na to ze to wychodzacy model. Ja dostalem 35% na rocznik 2018 z zerowym przebiegiem. Taki rabat przekonał mnie do rezygnacji z nowej x3, ktora juz mialem zamowiona
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Myślę, że to nie chodzi o handlowca ale o to ile samochodów BMW już kupiłeś i jak dobra jest twoja relacja z handlowcem. "Na wejście" jak dostaniesz 4% na nowy model to i tak masz szczęście.

Wyprzedaż F15 to inna bajka. Wchodzi G05 a do tego F15 nie ma "papierków" na nowe normy spalania.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja tez tak kupilem w grudniu chyba ostatniego X5M F85 z rabatem oko 40% od katalogu przebiegiem

4k, tez po „dyrektorze” z BMW Polska, 1 rejestracja 2018... i teraz zastanawiam sie czemu sa

takie przecmuchy na drzwiach przy 200+ (w Niemczech :)) - jskbym mial okno normalnie otwarte...

Potwierdzenie mam pisemne ze bezwypadkowy, w historii tylko przeglad dotarciowy, oddalem na gwarancji ze moze

cos zle wyregulowane dociąganie, ale mowią ze wszystko ok.. i klops

Nie chce mi sie wierzyć ze auto tej klasy tak halasuje na „przedmuchach” wiatru...Nie przyjmuje stwierdzenia ze

„Ten model tak ma”.. W RS4 mialem cicho na wietrze nawet do 290.. no moze wydech zagluszal.

Teraz sie zastanawiam czy nie poprosic o Dekre..

Skoro nie chca poprawic w BMW to chyba oddam na dodatkowe uszczelnianie/wyciszanie gdzies...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ddabrows przecmuc[[/url]hy sa jak uszczelki Ci zamarzna i nie przylegaja to drzwi:) w mojej g30 tez sie przy minus 10 cos za glosno zrobilo, ale juz wszyatko wrocilo do normy;) zobacz czy jak bedzie okolo 8 na plusie tak samo bedzie to wygladalo