Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pisalem juz o tym problemei wczesniej. Otoz, gdy pojezdze troche wiecej autem, jakas godzine non stop, albo dluzsza trase to jak sie zatrzymam i chce np. zaparkowac krecac kierownica do konca w prawo lub w lewo mam straszny opor na koncu. W poczatkowej fazie skretu ok, a pozniej ciezej i ciezej. Wkurza mnie to. Wystarczy wylaczyc auto, odczekac 30 min i juz na jakis czas bedzie dobrze. Wymienilem plyn od wspomagania, ale niestety to nie pomoglo. Moze mi teraz ktos powiedziec co jest przyczyna ? Czy bede mial do wymiany przekladnie ? Czy jest to drogie i czy moze da sie to naprawic ? Pozdrawiam i dziekuje.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Sprawdź stan paska wielorowkowego i jego napięcie.

Przy końcówkach skrętu pompa jest najbardziej obciążona co pewnie zauważasz na obrotach silnika i równie dobrze potrafi się niesłyszalnie ślizgać pasek. Temat już przerabiałem.

Opublikowano
Sprawdź stan paska wielorowkowego i jego napięcie.

Przy końcówkach skrętu pompa jest najbardziej obciążona co pewnie zauważasz na obrotach silnika i równie dobrze potrafi się niesłyszalnie ślizgać pasek. Temat już przerabiałem.

Dzieki Robert, na Ciebie zawsze mozna liczyc. Powiedz mi tylko, latwo sie dostac do tego paska ?

Opublikowano
Łatwo, niełatwo, zależy dla kogo. Ale dla chcącego nic trudnego. Napinacz napewno jest z dostępem od góry, więc i naprężenie paska będziesz mógł spokojnie sprawdzić bez wiekszego brudzenia się.
Opublikowano
Witam!

Może być to wyciągniety ponad miarę pasek,napinacz paska lub pompa zaczyna kończyć swój żywot!Paska nie naciągniesz bo napinacz jest samoregulujący!

Pozdro!

Ale pompa nie wydaje zadnych piskow, jest cichutka. Myslisz, ze moze sie konczyc ?

Opublikowano
Łatwo, niełatwo, zależy dla kogo. Ale dla chcącego nic trudnego. Napinacz napewno jest z dostępem od góry, więc i naprężenie paska będziesz mógł spokojnie sprawdzić bez wiekszego brudzenia się.

Czyli pasek moze byc zuzyty lubv zle naciagniety ? Jesli jest zuzyty to po prostu go wymienic, a jest taka opcja ze stalo sie cos z ta przekladnia ?

Opublikowano
Witam pompa wspomagania pod wpływem temperatury rogi się mniej szczelna i dlatego masz takie objawy, wymieniszpompe i kłopot zniknie .Pozdrawiam :P
Opublikowano
Witam pompa wspomagania pod wpływem temperatury rogi się mniej szczelna i dlatego masz takie objawy, wymieniszpompe i kłopot zniknie .Pozdrawiam :P

Jestes tego pewny ? Chyba lepiej jak zaczne od tego paska co ?

Opublikowano (edytowane)

Witam!

W poprzedniej 540 siadła pompa na wolnych obrotach strasznie ciężko chodziła kiera dopiero jak dałes gazu wspomaganie działało jak należy i t pompa nie wydawała żadnych niepokojących dzwięków.

Pozdro!

Edytowane przez piotriviola
Opublikowano
Witam!

W poprzedniej 540 siadła pompa na wolnych obrotach strasznie ciężko chodziła kiera dopiero jak dałes gazu wspomaganie działało jak należy i t pompa nie wydawała żadnych niepokojących dzwięków.Gość co ją kupił odemnie mówi ,że chyba nie będzie jej wymieniał bo mu to nie przeszkadza!

Pozdro!

No to cool. Sprawdze czy na wyzszych obrotach bedzie lepiej :). Dzieki wielkie koledzy, za wasze cenne informacje. Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano
Witam jeśli byłby to pasek to było by słyschać popiskiwanie ,ja przerobiłem to na sobie wpierw ciężej chodziła kierownica a potem pompa zaczęła ciec Pozdrawiam :cry2: