Skocz do zawartości

[F20] 116i - zdechla przekladnia/wspomaganie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, padło mi wspomaganie w F20 116i z 2014. Ktoś może pomóc w tej kwestii? Do jakiego warsztatu podjechać z tym problemem? Akcja serwisowa ponoć nie obejmuje mojego auta, jakieś 2 miesiące temu wymienili śruby w przekładni w BMW i tyle.

Moja szklana kula mówi „na lawetę i do ASO”... :wink:

A tak na serio to niech kolega poda lokalizację, to może ktoś coś znajdzie :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, padło mi wspomaganie w F20 116i z 2014. Ktoś może pomóc w tej kwestii? Do jakiego warsztatu podjechać z tym problemem? Akcja serwisowa ponoć nie obejmuje mojego auta, jakieś 2 miesiące temu wymienili śruby w przekładni w BMW i tyle.

Skoro dwa miesiące temu wymieniali śruby to możesz zareklamować tą usługę, możliwe że źle dokręcili i teraz dopiero wyszedł problem.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Mam pytanie odnośnie wymiany śrub/przekładni kierowniczej. Dzwoniłem do ASO i po VIN sprawdzili, że obejmuje mnie akcja serwisowa, ale mam dziwne podejrzenie, że poprzedni właściciel auta coś mógł z tym robić poza ASO, dlatego nie mają odnotowanej akcji. U mnie żadne śruby mocujące silnik wspomagania do maglownicy nie są aluminiowe, tylko stalowe i na wszystkich śrubach mam namalowane czerwone kropki na łbach, tam, gdzie wchodzi klucz torx. Czy u was też są jakieś znaki farbką malowane? Nie chce mi się z tym jechać do ASO, bo wiem, jakie tam szopki odstawiają.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich. Dzisiaj podczas wymiany napinacza oglądałem silnik od maglownicy. Czy mi się dobrze wydaje, że jedna ze śrub jest pęknięta i cały silnik jest obrócony?

vxuiAZ.jpg

xfS0AY.jpg