Skocz do zawartości

335i n54, czyszczenie nagaru, piskowanie, wodorowanie itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś z forumowiczów usuwał nagra z dolotu z n54? Co sądzicie o wodorowaniu czy piaskowaniu lupinami orzechów? Polecacie jakiś warsztat który zajmuje się tym na dolnym Śląsku? Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

robiłem w N53. Żadnych wodorowań nie rób... przecież wtedy ten rozpuszczony syf gdzieś musi uciec... orzeszki mają to do siebie, że wyczyszczą DOKŁADNIE wszystko, na dodatek od razu odkurzacz wsysa cały syf i granulat orzecha, więc metoda 100% skuteczna i bezpieczna. Auto żwawiej się wkręca na obroty po zabiegu, polecam.

Szukaj najlepiej na olx ;-) ja robiłem na śląsku za 700zł.

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
ja mialem czyszczony metoda tzw walnut blast. Skontaktuj sie z forumowiczem Its77 w tym temacie. W moim watku mozesz zobaczyc foty kanałów dolotowych przed ta operacja i po.
Opublikowano

Ja robiłem już wielokrotnie :D

Zdejmujesz kolektor i widzisz :oops:

http://s5.ifotos.pl/img/2jpg_qeqnqpp.jpg

http://s6.ifotos.pl/img/9jpg_qeqnqph.jpg

Potem trochę czarodziejskich sztuczek i jest tak :arrow:

http://s6.ifotos.pl/img/10jpg_qeqnqpa.jpg

Jak ktoś ma dużo wolnego czasu i cierpliwości to szczoteczkami wyczyści , tylko jest to dość czasochłonna i brudna zabawa

Używam mielonych łupin orzecha włoskiego , ścierniwo organiczne całkowicie bezpieczne dla silnika :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dokładnie właśnie u Was byłem, także polecam w 10000% każdej osobie, która mnie pyta o taki zabieg i od razu polecam Wasz warsztat :) na Śląsku jesteście bezkonkurencyjni :)

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png

Opublikowano
Wielkie dzieki , staramy się by wszysko było zrobione idealnie :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

Też byłem u panów w Skrzydlowie ( Skrzydlów k. Częstochowy) . Fachowo, trochę to trwa ale warto. Ja czyściłem po przebiegu 120 tyś i nagaru było dużo. Po czyszczeniu auto nabrało wigoru.

pozdrawiam Waldek z Krakowa

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam

Interesuje mnie czyszczenie EGR, Kolektor dolotowy oraz Walnut Blasting.

Czy ktos moze zna jakies firmy z woj. lubelskiego?

Silnik N57.

Dzieki