Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem ostatnio następujący problem, otóż w czasie jazdy przygasza mi się deska rozdzielcza, wszystko, jakby nie było prądu, oświetlenie w skali 1 do 10 spada do 2.

Na zegarach wszystko ginie , a po jakiś 10 sekundach jest wszystko ok, płynnie wraca do poziomu jak było. Boję się żeby mi samochód nie wyłączyło podczas jazdy , Sprawdzałem Carsoft 6.1SP4, nie ma żadnych błędów ...

Co to może być????????

Posaiadam obecnie E46 328i 1998r , SEDAN

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

Opublikowano

Zwróć uwagę czy nie dzieje się to w zalezności od natężenia światła dziennego. Zachmurzenie, słońce miejsca o słabym nasłonecznieniu.

Rozchodzi mi się o natężenie światła padajace na sam licznik

Opublikowano

Witam.

Regulator napięcia w alternatorze ( albo szczotki się kończą).

Pozdrawiam.

BMW jest jak krówka ciągle trzeba ją paść.

Wtedy jest pełny wypas.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

dzisiaj sprawdziłem dokładnie klemy , wyczyściłem klemy , sprawdziłem dokręcenie , i przewód masowy przy karoserii. Wszystko mi wygląda OK. Sprawdziłem napięcia na postoju akumulator ma 13,2 V , a jak właczę silnik i sprawdzam miernikiem napięcie na klemach jest 15,3 V .

Czy to normalne , bo czytałem że powinno być coś około 14,40

Pozdrawiam

Opublikowano

a odnośnie silnika chodzi równo , nie ma rzadnych objawów żeby było cos nie tak.

Pozdrawiam