Skocz do zawartości

E46 330D 330d M57N Zaślepki kolektora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zakupiłem sobie E46 i robię wszytko co trzeba żeby zacząć jeździć w spokoju. Zabieram się do usunięcia klap wirowych z kolektora ssącego i mam dwa pytania.

1.Czy ktoś może mi polecić skąd kupić zaślepki do kolektora? Kupić na allegro?

2.Czy jestem w stanie sprawdzić jaką średnicę ma mój kolektor bez ściągania go?

Moje auto to E46 330D 330d M57N 204KM 2003r

Vin: WBAEX91014JW96143

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie pytasz o srednice tylko dlatego by wiedziec jakie zaślepki kupić, Z tego co sie orientuję w e46 był jeden rozmiar za to w e60 juz były dwa

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprzedający klapki kolektora na pewno ma wiedzę (powinien mieć) na temat srednic

miałem też to pisać ale z tym różnie bywa. Nie raz widziałem ze sprzedaja rzeczy nie co pasują dlatego tak jak kolega wyżej wole sam mieć ta pewność

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Ja nie kupowałem zaślepek tylko wyrwałem te klapki z tego mocowania które jest przykręcone do kolektora, a dziurka w której ruszała się klapka zaslepiłem wkręcając w ten otwór srubkę z nakrętką zalaną specjalnym plastikiem ktora powoduje ze sie nic nie odkręci. Jest gdzies temat w internecie jak ktoś robił ten zabieg bez wydawania zbędnie pieniędzy na zaślepki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nakrętka jest zbędna, ja używam śrub imbusowych, do tego loctite do połączeń trwałych i gotowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Ja kupiłem do 320d 150KM na allegro od goście ale wcześniej do niego zadzwoniłem i mi dobrał jakie powinienem mieć. Mówił mi, że w roczniku 2004 były u mnie dwa rozmiary. Faktem jest, że mi dobrał, ja kupiłem i mechanik zamontował.
Opublikowano

masz czujnik ciśnienia doładowania od góry na kolektorze czy od strony grodzi?

ja mam od grodzi i zaślepki 22mm natomiast u kolegi co ma czujnik od góry kolektora są 33mm.

jak coś mam 6 szt zaślepek 33mm na sprzedaż nowe

Opublikowano
Super, dzięki chłopaki za odpowiedź! Przebieg w mojej buni to prawie 250 tysięcy więc może ktoś już to zrobił. Będę ogarniał na weekend, dam znać :)