Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś z kolegów wie jak wymontować boczną szybę ( E81)? Padł mi mechanizm podnoszenia szyby ( pękła linka) i chcę go wymontować, jednakże nie wiem jak wyjąć szybę z tych prowadnic. Są tam takie imbusy (gwiazdka 20) jednak za cholerę nie mogę odkręcić ( pękła mi jedna gwiazdka). Ma ktoś może opis demontażu mechanizmu tego podnośnika. Z góry za pomoc bardzo dziękuję.
Opublikowano
Bardzo Ci dziękuję kolego za pomoc, czyli muszę ogarnąć taki specjalistyczny klucz albo dorobić coś w tym stylu :wink: .
Opublikowano
Nie trzeba żadnego specjalnego klucza dorabiać. Musisz odkręcić te koła zębate od drugiej strony, to że torx-em się nie da to akurat standard. Ja to zrobiłem ściskając kółka zębate kluczem nastawnym albo szczypcami samozaciskowymi (już dokładnie nie pamiętam), jeśli masz odpowiedni klucz do szlifierki kątowej też podobno się da. U siebie wymieniałem samą linkę. Z wyjęciem i włożeniem szyby robota na kilka godzin.