Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie wyjaśnijcie proszę w jaki sposób nadpisują się profile ustawień dla jednego kluczyka. Czy jest możliwość po wejściu do samochodu i włączenia zapłonu dokonać wyboru profilu tym samych zautomatyzować wszystkie przypisane funkcje. Funkcja wydaje się przydatna w momencie użytkowania samochodu przez co najmniej dwie osoby. Chodzi mi o ustawienia foteli, lusterek, asystenty bezpieczeństwa, język konsoli, stacje radiowe itp. W jaki sposób mogę przypisać dane ustawienia do profilu ? Tak by można było się między nimi swobodnie przełączać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to nie jest tak, że 1 profil jest przypisany do jednego kluczyka i żeby mieć osobne ustawienia dla 2 osób trzeba mieć 2 kluczyki ?
Krzysztof
Opublikowano

W opcjach idrive można ustawić, że każdorazowo po uruchomieniu idrive (a więc po wejściu do auta) ma pokazac listę profili.

Jak masz to ustawione to po prostu po odpaleniu auta pojawi się okienko z lista twoich profili, wybierasz który chcesz i wszystko jest ustawione.

Jak masz fotele ustawiane manualnie to funkcja na nie nie zadziała :twisted:

Opublikowano
Wejdz w menu - >ustawienia. Pozniej klawisz OPT obok pokretla i bedziesz mial opcje:pokaz liste profili... Trzeba zaznaczyc okienko.
Opublikowano
Jasne Yarwa, dziękuję za odpowiedź. Powiedz mi tylko czy da się ustawić tak by dokonywać wyboru za każdym odryglowaniem drzwi. Na ten moment trzeba przejść kilka okien i potwierdzić profil.
Opublikowano
musisz się pobawić. Ja tego nie potrzebuję bo jestem jedynym kierowcą. Wiedziałem że jest taka opcja i ci podpowiedziałem gdzie tego szukać. W praktyce tego nie używam - jadę ciągle na jednym profilu.