Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ,problem tak jak w temacie znika mi płyn z układu chłodniczego w ilości ok 1,3l na 650 km,no i z nawiewów trochę wali glikolem.Mechanior sprawdzał i żadnych wycieków nie odkrył,pod autem na parkingu sucho ,w nogach pasażera też.Wiem że wszystko wskazuje na dupnientą nagrzewnicę ,ale może ktoś ma inne pomysły.No i prośba o ewentualne info jak to rozebrać ab wymienić nagrzewnicę dzięki i pozdro
Opublikowano

Miałem podobnie z płynem chłodniczym w 645ci

Pod autem sucho a uciekał..Dopiero na włączonym silniku można było zobaczyć jak jest nieszczelność a winna się okazała pompa wody.

Dodatkowo gdzieś płyn spadał na gorący katalizator no i z nawiewu coś tam było czuć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam ,problem tak jak w temacie znika mi płyn z układu chłodniczego w ilości ok 1,3l na 650 km,no i z nawiewów trochę wali glikolem.Mechanior sprawdzał i żadnych wycieków nie odkrył,pod autem na parkingu sucho ,w nogach pasażera też.Wiem że wszystko wskazuje na dupnientą nagrzewnicę ,ale może ktoś ma inne pomysły.No i prośba o ewentualne info jak to rozebrać ab wymienić nagrzewnicę dzięki i pozdro

Są wycieki, których średni mechanik nie znajdzie swoim przenikliwym okiem. Ja bym ze spokojem na razie podchodził do wymontowania nagrzewnicy. Najpierw trzeba znaleźć wyciek na 100 % a nie na 99, 90 czy 78. W tym celu dobry mechanik zakłada specjalny korek z manometrem i zaworem jak do pompowania koła na zbiornik wyrównawczy pompuje pompką nieco ciśnienia do układu i obserwuje najpierw manometr a potem szuka wycieku na różne sposoby aż go znajdzie.

Opublikowano
A masz tłustą szybe przednią , nie tak dosłownie ale czy jest jakis nalot ,przetrzyj szybe czystą szmatka najlepiej biała i zobacz Co na niej pozostało....
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Standard w 630 to przeciekajaca chłodnica na dole, od strony chłodniczki oleju wspomagania. Ucieka stamtad i to szybko a wcale nie widac nic pod autem. U mnie zaczelo uciekac ~ 170tys. Wloz reke i pomacaj plastikowy stelaz w ktory wsuwasz chlodnice czy nie jest mokry od dołu...
  • 3 miesiące temu...