Skocz do zawartości

Problem z przyciskiem "ok" idrive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem nowym nabywca e87 120d z 2005. Problem polega na tym że nie mogę nic potwierdzić w komputerze ( np z FM na aux) Gdy wszedłem w ukryte menu idrive przycisk ok zaczął działać, lecz tylko do wyłączenia silnika. Macie może jakiś pomysł co to może być? PS. Bluetooth tez nie działa
Opublikowano
Musisz podjechać do kogoś na komputer żeby zakodować pokrętło.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki, mam nadzieję że to pomoże
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W tych modelach jest częsta awaria zwana zimny lut czy suchy lut jak kto woli, trzeba diodę optyczną przelutować ,która odpowiada za funkcję "ok" czyli jak wduszamy pokrętło, szybki i prosty zabieg jak będziesz potrzebował pomocy to pisz.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przyłączam się do pytania też mi te potwierdzenie padło, już nawet o to nie płakałem bo po czym jak navi i tak z telefonu zawsze puszczam, jednak samoistnie zmieniło mi się teraz na radio i aux nie działa nie wiem jak to zrobić. Jak wejść w te ukryte menu może mam ten sam problem.

Edit: Na kierownicy można przestawić naciskając przycisk rąbu UFF

Opublikowano

Winę ponoszą zimne luty. Sam to przerabialem nie raz w serii E..

Wystarczy poprawić luty i wszystko działa. Dokladnie jak to wspimniano wyżej. Jak sam się ktoś nie czuje to zanieść wymontowane pokrętło do sklepu gdzie naprawiaja elektronikę i pokazać im o co chodzi.