Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A skad tam niby olej silnikowy ?

Wystarczy zobaczyć zdjecia i opis.

W skrócie. Simering na wałku twardnieje i już nie uszczelnia tak jak powinien a do tego w środku wałek jest żłobiony na łożysku przez co po troszeczku dostaje się olej do wnętrza pompy. Pompa pracuje na rozrządzie,więc pewnie olej z silnika? :roll:

I tak powoli niszczą się wtryskiwacze.

W mojej było go sporo w środku. Mało osób o tym wie. Rozmawialem z kilkoma warsztatami co zajmują się pompami i potwierdzili tą przypadłość.

Opublikowano

Ale że ciśnienie oleju bryzgającego po lańcuchu rozrządu jest wieksze od ciśnienia w srodku pompy ? ;p No bo jak by tam mial inaczej wcisnąć się olej ? ;)

Pompy lecą bo paliwa są lichej jakości. Nic więcej... nic mniej.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do tego musiały by spore ilości oleju znikać by tak zabrudzi© filtr.

Ja wiem , ze to wina paliwa bo widzę to od lat w swoich autach. Bus którym jeżdżę roboczo robi sporo kilometrów. Oleju mu nic nie ubywa a filtr paliwa czarny jak smoła.

Zawsze leję premium . Testowałem różnych sprzedawców i w zasadzie bez różnic. Obecnie testuję orlena.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Ale że ciśnienie oleju bryzgającego po lańcuchu rozrządu jest wieksze od ciśnienia w srodku pompy ? ;p No bo jak by tam mial inaczej wcisnąć się olej ? ;)

Pompy lecą bo paliwa są lichej jakości. Nic więcej... nic mniej.

Podobno olej przechodzi po walku przez simering. Nie wiem jak inaczej to wytlumaczyc,ale u mnie byl w srodku olej silnikowy,wiec jak inaczrj ma sie dostac? Wystarczy,że pompa podaje bezpośrednio na wtryski nawet troszkę oleju to przez te kilkaset kilometrow olej narobi szkody? Tym bardziej,że robiłem wtryski raz i po 1000tys km znowu auto zaczęło pracować nieprawidłowo. Po naprawie pompy mam spokój