Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem tzn "zużył" się gumowa część tempomatu, czy jest możliwość wymienienia tylko tej gumy? czy ktoś miał podobny problem?

Z góry dzięki z pomoc.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Też mam starty i zastanawiam się co zrobić.

Komplet guzików to 200 zł.

Opublikowano
To ile Wy macie przebiegów w tych samochodach, że macie już wytarte te przyciski i to jeszcze od tempomatu? :duh:
BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano

Mam u siebie 58 tysięcy i też powoli guzik od tempomatu zaczyna wyglądać na zmęczonego. Tragedii nie ma, ale to jedyna rzecz, która w moim pedantycznie zachowanym samochodzie "odstaje" wizualnie. Też zastanawiam się nad wymianą.

W mojej czwórce 90% przebiegu to trasa, więc pewnie to może mieć jakieś znaczenie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie o dziwo gumka jest pęknięta w aucie z najmniejszym przebiegiem.

130kkm vs 156kkm i 184kkm

Wszystkie mają kierownice M

Ciekawe czy sama gumka jest taka sama w zwykłej kierownicy.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Mój debiut na forum ;)

62fd7997e44a2.jpg

Panowie mam problem a mianowicie zdarty guzik ( gumka) od tempomatu. Czy ktoś z was może rozwiązał już podobny problem?

Pozdrawiam Vicior

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio chyba wykminiłem przyczynę takiego stanu.

Otóż kręcąc jedną ręką, ala disc jockey płytą, zahaczyłem 2x ten guziczek....

:mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano
Ostatnio chyba wykminiłem przyczynę takiego stanu.

Otóż kręcąc jedną ręką, ala disc jockey płytą, zahaczyłem 2x ten guziczek....

:mad2: :mad2: :mad2:

hehe :D :D być może coś w tym jest, aczkolwiek z ręką na sercu mi się to nie przydarzyło ;)

gumka zdarła się podczas normalnego użytkowania :(

Czy jedyne wyjście to wymiana całego modułu? Jesli tak to jakie sa koszta takiej operacji, i gdzie cos takiego dostać? ;)

Opublikowano
allegro 200-400 zł

szukałem na allegro i ciężko znaleźć moduł z aktywnym tempomatem... jakies inne pomysły? ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanawiałem się na kupnem najtańszego i wymianą samej gumki....
Opublikowano
allegro 200-400 zł

szukałem na allegro i ciężko znaleźć moduł z aktywnym tempomatem... jakies inne pomysły? ;)

Na Ebay znalazlem jedna-ale drogo :mad2:

https://www.ebay.de/itm/Original-BMW-F20-F21-F30-F31-F36-F22-Schalter-Multifunktion-Tempomat-9316955/183153920905?fits=Platform%3AF30%7CMake%3ABMW&hash=item2aa4d30b89:g:TbEAAOSwmqZavhiY:rk:3:pf:1&frcectupt=true

EUR 175,90 to jednak troszkę dużo... :cry: :cry:

Może warto posprawdzać na jakichś szrotach? może znajdę w woj. Łódzkim jakieś typowo BMW....

• 2 lata później...
Opublikowano

Przy 160 000 tysiącach guzik się wytarł. Ale używam go non stop. W zasadzie się naderwał a później już tak samo wyszło :roll:

Właśnie znalazłem na aliexpress za 10$ z przesyłka

US $6.17 35%OFF | Car Steering Wheel Left Right Control Knob Button F-Chassis M Sport Version For BMW 1 2 3 4 5 6 Series X1 X2 X3 X4 X5 X6 X5M X6M

https://a.aliexpress.com/_mrj3Ef1

Zaraz jak przyjedzie spróbuję go wymienić.