Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam użytkowników.

Od 3 lat zauważyłem dziwna rzecz w moim e46. A dokladniej odkrecam korek od zbiorniczka plynu chlodniczego patrze plywak wskazuje minimum no to dolewam zrobie kilka tys km znowu minimum to znowu dolewam i tak w kolko z maksimum do minimum i ponizej tego minimum juz poziom plyny nie spada bo na takim poziomie zrobilem 10 tys km i stoi w miejscu. Zadnych wyciekow nie kopci na mialo kompresja wzorcowa test na upg zdany spiewajaco. I zastanawiam się co może być przyczyną ze plyn od maksimum do minimum ubywa a jak juz osiągnie minimum to zatrzymuje sie i ani nie przybywa ani nie ubywa. Chcialbym wiedziec co wy o tym sądzicie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wydaję mi się że na zimnym po nocy nie powinno być słychać żadnego syknięcia po odkręceniu korka bo to bardzo źle wróży. Na minimum ci nie ubywa bo jest troszkę niższe ciśnienie w układzie.
Opublikowano

Moze cos nie tak z plywakiem, albo mierzysz na cieplym.

Zostaw tak jak jest i nie dolewaj, nie szukaj dziury w calym.

Po prostu korkek upuszcza nadmiar.

Jesli nie ma wyciekow to mozesz jeszcze zrobic test na co2 w ukladzie, kup sobie tester za 20zl z alledrogo i jak nic nie wyjdzie tzn ze wszystko jest ok

Bylo:

E30 316 (M10b18) 86r - sedan

E30 325i (M20b25) 89r - coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 coupe

E30 325i (M20b25) 87r - Mtech1 sedan

E36 328i (M52b28) 95r - sedan

E39 540i manual

E36 M3 3.2 sedan

E36 318Ti Compact

E46 330iA Touring

Opublikowano
To normalne[ jesli nie brakuje plynu i kontrolka nie swieci sie] wszystko jest jak w ksiazce.Pozdrawiam
Bylo N42B20 rozum wrocil jest M54 /cisza i spokoj
Opublikowano
Test robilem na upg wszystko wzorowo kompresja tez sytuacja wyglada tak jakby plyn wyparowywal to do stanu minimum(na zimnym) i dalej nic sie z nim nie dzieje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co się dzieje z temperaturą podczas jazdy? Jak przyspieszasz przy wysokich prędkościach i tak jedziesz przez chwilę powyżej 160 km/h to temperatura nie przekracza 100 stopni (test 7.0 lub komputer)?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niee przy stalej predkosci 160 170 stale 90 stopni przy ostrym bucie termostat się otwiera i zabija do 80 aby nie ulega przegrzaniu temperatury w korkach, przyspieszaniu, ściganiu, upalaniu stale nigdy powyzej 90 dlatego mnie to tak ciekawi