Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam małego pajączka w tylnej szybie, zastanawiam się czy z tego powodu warto szybe wymieniać. Pytanie jak skomplikowane jest wymiana szyby w e36 - ktoś to robił? Nie znalazłem w DIY. Czy zrobić to samemu czy lepiej jechać do warszatatu?

- jest klejeona czy osadzona na uszczelkach.

- czy stare uszczelki nadają się do osadzenia nowej szyby

- nie bedzie problemu z podłaczniem nagrzewnicy i anteny ?

- jak to należy zrobić krock po krocku

- czy są jakieś tricki?

Proszę o szybką odpowiedź

Pozdrawiam

Never Say Never Again!
Opublikowano
Pająk ok 4 cm. Wiem o sklejaniu ale nie bede się w to bawił, wymienie calą albo bede z tym jezdził.
Never Say Never Again!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gerald: jedź do zakładu, sam tego nie zrobisz jak nie masz czym, a nawet jak masz to i tak możesz narobić więcej szkód niż jest warta ta cała robota. Ja ze 2-3 lata temu za osadzenie na nowo starej szyby zapłaciłem 170 zł, pewnie jak kupisz szybe to montaż dostaniesz taniej.

Uszczelki można zostawić stare i ile są jeszcze w odpowiednim stanie.

Opublikowano

Tych zabiegów dokonuje się w zakładach, gdzie wymieniają też szyby, więc robią to profesjonalnie. Możesz podjechać i oni ocenią czy nadaje się to do klejenia czy do wymiany.

Zrobisz jak uważasz ale jeżdżąc tak, pęknięcie może się powiększać i ulegnie zabrudzeniu, co będzie uniemożliwiało klejenie.

Bawienie się to w moim rozumieniu natomiast wymienianie szyby samemu w mało profesjonalny sposób i próby reanimacji starych uszczelek.

W każdym razie dobra rada: przed wymianą szyby zrób zdjęcie, dlaczego szybę wymieniałeś, bo ktoś pomyśli że z powodu dzwona.