Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, dziś dostałem "prosto między oczy" i mnie powaliło,a mianowicie:

W grudniu 2017 bylem w warsztacie Hukałowicz w Cieplewie na wymianę oleju i filtra w mojej ASB i o.k. Panowie powiedzieli ,że stary olej był w dobrej formie ,ale dla mojej spokojności został wymieniony . Dzisiaj podjechałem ,gdyż niepokoją mnie dziwne dźwięki {metaliczne} i delikatne szarpnięcia w czasie jazdy {dodam, że skrzynia ładnie załącza wszystkie biegi , nie szarpie i płynnie je zmienia} , po podłączeniu pod kompa , sprawdzeniu poziomu oleju i jeździe testowej= opinia: do wymiany konwerter i weryfikacja skrzyni- koszt 5000 do 7000 zł !!!. ,szok. Bardzo proszę Was forumowicze co robić ,przecież taka kasa to dla mnie szok. Prosiłbym o jakieś rady ,na fejsie wyczytałem ,że regeneracja konwertera przy zwróceniu mojego to koszt 500zł plus 50zł przesyłka, ale gdzie i kto mógłby tę skrzynię ściągnąć to nie mam pojęcia. Dodam ,że autem jeździ moja żona po mieście {Gdańsk} robi około 100-120 km/tydz. W auto iuż bardzo dużo włożyłem i nie chcielibyśmy się z nim rozstać. Bardzo proszę o pomoc.

Drogi moderatorze ,jeżeli źle umiejscowiłem post prosiłbym o jego przeniesieni . Z góry dziękuję i pozdrawiam=Jacek. :x

Edytowane przez kalijac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz 525da do tytułu zanim admin zamknie temat. Skrzynia to gm, więc pewnie już czas na nią (metaliczne stuki), szarpnięcia faktycznie mogą być spowodowane problemem z konwerterem. Przydałyby się jeszcze błędy ze sterownika skrzyni.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Dziękuję za podpowiedź, auto w warsztacie wymieniają konwerter, co się okazało, tu mam farta,

skrzynia była wymieniana jeszcze w Szwecji, z tamtąd pochodzi, przy stanie 275600km, co było wpisane w książce serwisowej,czego ja się nie dopatrzyłem. Uff kamień z serca!

Koszt z regenerowanym konwerterem to 1700 pln.

Proszę o zamknięcie tematu.