Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz na myśli osiągane przy wypalaniu filtra temperatury?
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przyszła paczka od skośnookich przyjaciół z modułem skrętu. Hmmm, ciekawe, nie chciało się nawet zmienić nalepek... :mrgreen:

X2TVlDS.jpg

OM4xxyg.jpg

Moduł nie jest jednak pokryty lakierem, więc różnica jest. Grunt, że błąd po skasowaniu się nie pojawia, a lampy działają jak trzeba. :cool2:

r1eeFmJ.jpg

No i mały serwis w 335d u brata, na szczęście to nie ja musiałem kręcić te śrubki. Padło duże turbo.

4xOA4QN.jpg

3A0jS9b.png
Opublikowano
Ta naklejka to zapewne też kopia orginału, nie sadze że jest to produkt z tej samej fabryki co ori. Działa OK ten moduł ?
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie podpinałem pod kompa ale podepnę i posprawdzam. Na razie błędów nie ma, a światła się skręcają.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Samokonserwacja wydechu i podwozia :)

Co do skrętnych świateł to moduł zakodował się normalnie i wszystko działa. Może jak mnie najdzie wena to kupię lakier zabezpieczający do elektroniki i to polakieruję, ale woda leci po wtyczce i wątpię że to dużo pomoże.

Auto jeździ super i właśnie wróciłem z 20 km przejażdżki bez celu. :norty:

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj coś z bardziej praktycznej strony, zwłaszcza dla właścicieli poliftów.

Zima zima, i taki widok :|

K4es2Md.jpg

Niektórzy mogą nawet nie wiedzieć od czego są te dziury. Są to punkty mocowania dodatkowej pompy wody, która była w przedliftach (funkcja REST klimatronika). BMW wywaliło tę pompkę, a dziury... zostawiło. A są to dziury w nadkolu, przez które leci cały syf drogowy i odkłada się na podłużnicy jak na zdjęciu powyżej.

Pomierzyłem je i zrobiłem proste modele 3D, które po wydrukowaniu wyglądają tak:

M3880UO.jpg

Są to prototypy zaślepek, bo otwory mają dość skomplikowany kształt.

Pasują tak:

LbUMHYV.jpg

Jak widać nie są jeszcze idealne, ale właśnie wprowadzam poprawki i będę robił kolejny druk 3D.

3A0jS9b.png
Opublikowano
A ja bym sobie głowę dał uciąć że można taka zaslepęk kupić w aso... Chyba z serii 1
Opublikowano

Wygląda na to że są takowe zaślepki

http://img.photobucket.com/albums/v708/K8v8M/rozne/DSC07198wd.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli ktoś ma nr części to poproszę, sam nie mogę ich namierzyć.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szczerze to jeszcze nigdzie nie udało mi się znaleźć tych zaślepek. Wątpię też żeby BMW montowało takie coś w serii 1, a droższą serię 3 wypuszczało z dziurami, choć wolałbym się pozytywnie zaskoczyć. Na zdjęciu aditonie widać po prostu jak wyglądają gumki od zamontowanej pompy wody. O rozwiązaniu z tymi gumkami nawet nie myślałem dlatego że zajmują one może połowę powierzchni otworów, a ja chcę to całkowicie zaślepić.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma zaślepek tych dziur. Tu jest tak jak aaben napisał wsadzona pompka albo gumki od niej. I niestety te gumki zakrywaja połowe dziury. W mojej jedynce jest ta pompka i przez te dziury, które są w połowie zasłonięte, wpada ogrom syfu.

Jedyna opcja to albo zakleić taśmą, albo patent aaben.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Galeria - więc jest parę zdjęć w zimowym setupie dzięki wspaniałej pogodzie.

NdbixIb.jpg

G7gAuPS.jpg

pKPaZDv.jpg

sYzCvCz.jpg

I jako bonus, zdjęcie z kategorii "co to się stało się". Za pierwszą stopką i na 5 stopie wałka ssącego. Silnik M57TU, przebieg 373 tysiące na oryginalnym rozrządzie.

5zc6UXT.jpg

3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj zapadła decyzja, oryginalne heble robią w tym roku wypad. Na mokrym sam czas reakcji tych 1-tłokowych pięści to dobra sekunda... Więc jeżeli ktoś ma zestaw z serii F pod tarcze 370mm przód to dajcie proszę znać.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Fajne foty, mam sentyment do 335d bo to był taki obiekt westchnień jak zobaczyłem pare lat temu 335d Mario z Żor :)

Pomysł z hamulcami dobry, ten zestaw za 3500 bym się nie zastanawiał bo cena kusząca

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki za miłe słowa, ten zestaw mam na oku. Na alleszrocie leży też piękny komplet z Alpiny B3 za 5k.

Vaporr zrobiłeś 335d sporo kilometrów nic dziwnego że sentyment jest. Auto super, na daily trudno o coś lepszego pod względem osiągi/spalanie zwłaszcza jeżeli trochę tych km się tłucze.

Tymczasem sfinalizowałem zestaw zaślepek:

Iy9oVCQ.jpg

64yYr4y.jpg

gLTyh2l.jpg

Mam 4 takie zestawy dla chętnych, proszę o priv kto jest zainteresowany.

3A0jS9b.png
Opublikowano
Wyszło elegancko ;) Podłużnicy teraz nawet test białej rękawiczki nie będzie straszny :P Ciekawe są te dziury.. Dlaczego nie zastosowali tam jakiś zaślepek..

Moje galerie:

Jest 🙂BMW F36 440I // TOYOTA GR SUPRA

Była 😞 BMW F30 335XI 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=167&t=397494

Była 😞 BMW E90 330D 

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=339724