Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O współpracę z HUD oczywiście masz na myśli że nie przekazuję na HUD info o zjazdach i odległościach jak w normalnej NAVI BMW, prawda?

Przymierzam się do wymiany i właśnie domyślałem się że to zniknie ;)

Jak zwykle to zależy, co kupisz.

Ja szukałbym urządzenia na procesorze Snapdragon 625 i min. 4GB RAM. Z tego co obserwuję jest najbardziej wspieraną jednostką na obecną chwilę.

Prędkość działania możesz porównać z telefonami ze średniej półki.

Czy jest sens, to zależy od wyposażenia Twojego obecnego auta i bardziej trzeba to rozpatrywać w kategoriach konsekwencji montażu i czy jesteś w stanie z tym żyć.

Np. ekran jest zauważalnie gorszy od oryginalnego pod kątem refleksów; urządzenie uruchamia się kilkanaście sekund (i przy niefabrycznej kamerze cofania tyle będziesz musiał czekać na po wrzuceniu wstecznego), nie współpracuje z HUD, w niektórych autach dźwięk z urządzenia jest słyszalnie gorszy w porównaniu np. z oryginalnym radiem, a połączenie telefonu po bluetooth działa tak sobie; trzeba kombinować jak podłączyć np. ODB po bluetooth; o ile słuchanie radia (fabrycznego) i komunikatów z nawigacji jeszcze w miarę działa, o tyle dorzucenie do zestawu Yanosika już stanowi problem.

Nie wiem z jakiej mapy korzysta, bo wolę swoją. Google Maps, TomTom działają bez problemu.

Jak masz wersję z kartą SIM, to masz info o korkach itd. bez konieczności udostępniania internetu z komórki - dla mnie to ogromny plus.

Ja mam dużą navi, system hifi, HUD i mimo tego się zdecydowałem na montaż androida.

Jak masz więcej pytań odezwij się na priv to pogadamy.

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Witam.Mój problem to błąd "Brak komunikacji",który wyskakuje po zmianie ekranu na androida.Wszystko funkcjonuje idealnie.Moje pytanie -mimo ,że ten błąd nie robi problemów technicznych czy można go usunąć za pomocą kodowania,programowania lub inną metodą,czy jest niusuwalny.Dzięki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli masz błąd o braku komunikacji z CID czyli ekranem to normalne bo przecież jedna wtyczka nie jest wpięta. Ekran androidowy jest dla auta tylko ekranem a nie ECU więc nie ma z nim komunikacji. W niczym ten błąd nie przeszkadza.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam miłośników BMW 🙂

Koledzy... a w szczególności kolego mmw, czy mógłbyś wrzucić linka do urządzenia które aktualnie polecasz dla f36 z 2017? Bo Ty chyba ze Śląska jesteś jeśli dobrze rozumiem, bo najchętniej bym u Ciebie to zrobił ale ja spod Warszawy ;)

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem to jest to to urządzenie na stronce waszej za 3k... dobrze myślę? Poprosiłem o kontakt na stronie... odezwij się to będziemy dobijać targu i się umawiać 😉 dzięki