Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem posiadaczem BMW X4 (wiem, że nie ten dział, ale docelowo chodzi mi o silnik który w F30 jest częściej spotykany) auto z 2016r, przebieg 35k km, komputer zasygnalizował mi niski stan oleju, (wymieniany 10k temu więc już blisko następnej wymiany) ale dolałem 1 l tak jak sygnalizował komputer, chwilę było ok, i po kilkuset kilometrach podobny komunikat, że stan oleju poniżej minimum, dolej 1l oleju, więc tak też uczyniłem, po chwili znowu taki sam komunikat, wizualnie żadnych wycieków nigdzie, nie dymi, więc znajomy mechanik stwierdził aby spuścić olej i zobaczyć ile go jest, okazało się, że było około 7 l oleju (4,8l zaleca producent), diagnoza padła na czujnik oleju, został wymieniony no nr vin przez tego też mechanika, a problem występuje dalej, dodatkowo śilnik teraz klekocze (skutki za dużej ilości oleju i jazdy tak przez 500 km, ale nie wiadomo co dokładnie), miał ktoś coś podobnego? dodam, że najbliższy serwis mam 70 km od siebie a w związku z nawałką w pracy nie mam możliwości jechać i poświecić pół dnia.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Auto na gwarancji ? Jeśli tak to wyślij lawetą do ASO zamiast ryzykować zniszczenie silnika.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

po malej przerwie, ale kontynuuje temat, a więc znikł komunikat po ponownym skasowaniu błędów (tzn już nie powrócił jak poprzednio), ale ten klekot z silnika się nasilił, ktoś wie z czego on jest?

Opublikowano

Minęły dwa miechy, a nie znalazłeś chwili żeby podjechać do ASO ?

Gwara się skończyła czy kupiłeś bez niej ?