Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Utworzyłem podobny temat w dziale: Nawigacja. Ale z racji tego, że nie każdy zagląda w każdy dział to pozwoliłem sobie na dubel w tym dziale. W sumie tu chodzi o kodowanie.

A więc tak: mam nawigację Bussines a więc Road MAP Europe ROUTE.

Jednostka HU_entrynav.

Kodowanie poprzez E-SYS i kabel ENET.

Auto: F30LCI.

Wydawało mi się, że skoro mam dostępne z poziomu kodowania opcję NAVI_TRIP_IMPORT to mogę uruchomić sobie import tras przez USB.

Próbowałem to zrobić i niestety efektu brak. Ustawiłem w NAVI_TRIP_IMPORT aktiv, a wiec wartość na 01.

Dodatkowo również aktywowałem opcje do importu punktów POI, bo myślałem, że może trzeba cały pakiet aktywować. Ale nadal efektu brak - nie pojawia mi się w menu opcja importu tras.

Czy może jest ktoś na forum, kto próbował i udało mu się uruchomić import tras przy navi bussines ? Jak tak to w jaki sposób. Być może powinienem coś jeszcze zakodować.

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do importu map nie musisz nic kodować ,

a) pewnie źle sformatowany pendrive

B) może mapy spakowane i nie rozpakowane nagrałeś na dysk ...

normalnie nagrywasz pendrive w formacie FAT32 , wkładasz do usb czekasz ok 2 do 5 czasami minut na odczyt,

i pojawia ci się okienko do wklepania kodu FSC i gotowe importujesz mapy

Co do kodów FSC to wiecie panowie :P jak ktoś przeczyta plik z ROUTE to mogę załatwić kody FSC ... 2019-1 2019-2

Opublikowano

Din76 zauważ, że zakładając temat pytałem się o import gotowych tras tak, jak jest to możliwe w navi professional, a nie aktualizacja map.

Ja z aktualizacją nie miałem problemów, ale ja miałem pakiet wykupiony, tak więc nie przejmowałem się FSC.

A dlaczego kolega mający problem z aktualizacją map podpiął się pod mój temat, skoro on czego innego dotyczy, to nie mam pojęcia.

Generalnie być może nie jest to możliwe o co się pytałem, pomimo tego, że dostępne są jakieś pozycje do kodowanie, skoro przez tyle czasu nikt tego nie zrobił. A może tylko ja tej opcji potrzebowałem i nikt inny w tym nie grzebał.

Ja swój problem rozwiązałem trochę na okrętkę, bez kodowania. Zamieniłem F30 z navi Business na F10 z Navi Professional :lol: I jestem z tego bardzo zadowolony i mogę już importować gotowe trasy przyszykowane na spokojnie w domu przy kompie. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Din76 zauważ, że zakładając temat pytałem się o import gotowych tras tak, jak jest to możliwe w navi professional, a nie aktualizacja map.

Ja z aktualizacją nie miałem problemów, ale ja miałem pakiet wykupiony, tak więc nie przejmowałem się FSC.

:)

Sory, przeczytałem pobieżnie , bez wnikliwości , może wynika to z tego że na co dzień nie obcuję z NBT w idrive , a to domena raczej użytkowników ,

niż koderów BMW , szczerze to kiedyś słyszałem o użytkowaniu nawigacji NBT imporcie tras ,

ale na tyle kodować w życiu, to nikt ode mnie nie wymagał abym mu zakodował ESYS,

jak również nie spotkałem się z danymi kodowania , na naszym forum, jak również na zagranicznych forach , a czytam dużo i zbieram każdą informację na temat kodowania BMW .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do kodów FSC to wiecie panowie :P jak ktoś przeczyta plik z ROUTE to mogę załatwić kody FSC ... 2019-1 2019-2

A to ciekawe :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A to ciekawe :roll:

A co w tym dziwnego , czytasz esys plik DF dla nawigacji ROUTE , podsyłasz i masz kod FSC do aktualizacji mapy nawigacji ,

Wypowiedz była w stylu że nie będę żadnych instrukcji pisał, jak ktoś chce to wszystko znajdzie, jak nie to musi zapłacić ,

czemu nie zarobić parę groszy :idea: