Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie bardzo szybko zawala mi całą świecę na czarno izolator elektrode wsio.. nawet na początku gwintu jest lekko zakopcona.

Co ciekawe problem występuje tylko na 3/4/5 cylindrze 1/2 są czyściutkie na 6 jest lekko usyfiona problem pojawia sie już po kilkuset km co to mogło by być?

Planuje pozamieniać cewki miejscami czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

99% km pokonuje na LPG.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic Ci to nie pomoze - masz problem z mieszanka - musi to byc widac w pracy sondy lampda i przeplywomierzu

Choc nic o tym nie piszesz ale silnik nie pracuje rowno...

Opublikowano

Nic Ci to nie pomoze - masz problem z mieszanka - musi to byc widac w pracy sondy lampda i przeplywomierzu

Choc nic o tym nie piszesz ale silnik nie pracuje rowno...

Właśnie z z tym jest różnie raz pracuje równiutko raz pojawiają sie mniejsze lub wieksze wibracje ;/.

W takim razie gdzie szukać oprócz sond i przepływki?

Jaką wartość powinna pokazywać inpa jeśli chodzi o przepływkę na wolnych obrotach?

ps jedna sonda prawdopodobnie zdechła... ale czy to aby nie powinno być problemu na jednym banku tzn np na cyl 1-3 ok a na cyl 4-6 problem? tutaj problem jest na 3/4/5 pozostałe sa ok!

Opublikowano
Przeplywka na postoju,po rozgrzaniu powinna pokazywać około 11-13,5kg/h,przy ostrym butowaniu podczas jazdy nawet 500kg/h i więcej. Sondy też sprawdzisz na INPIE jak pracują(grzałki oraz napięcie,które powinno "pływać czy tam skakać"). I jest jak piszesz: sonda nr1(bank1) odpowiada za cylindry 1/2/3 i nr2 za cylindry 4/5/6
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zaczniesz szukac wszedzie to nic nie znajdziesz

Jaką wartość powinna pokazywać inpa jeśli chodzi o przepływkę na wolnych obrotach?

Zuzycie benzynki razy 14,7 kg

Opublikowano

Jak zaczniesz szukac wszedzie to nic nie znajdziesz

Zuzycie benzynki razy 14,7 kg

Chce mieć jakiekolwiek punkty zaczepienia ale dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nagraj programem do tego film na wolnych obrotach pokazujący masę powietrza, pracę sond oraz korekty paliwowe. To samo na 3 biegu z gazem w podłodze bez odpuszczania od 2000 do ponad 6000 rpm.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Korekty mam takie : idle i niskie +11 srednie i wysokie +1 takie byly na benzynie i bardzo podobne sa na gazie bo pod te korekty stroilem gaz. Jedna sonda jest martwa(4/5/6cyl) oraz na pierwszej sondzie jest problem z grzałka poniewaz zaczyna pracowac ze sporym opóźnieniem po przejechaniu 1-2km. Dzisiaj w wolnej chwili chwili zobacze jakie wartosci w idle mierzy maf.