Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o radę! Przy nastawieniach manualnej klimy w moim 318iS temp 22 i nawiew na tułów- twarz, leci przyjemny chłód i czuć że klima jest OK. Gdy tylko przekręcę nawiew na szybę przednią nie zmieniająć temperatury, od razu czuję że auto grzeje a klima chyba się wyłącza! Nie wiem czy tak powinno być, czy coś jest nie tak! Dodam tylko że w pracy jeżdżę służbowym VW Caddy z taką samą klimą i tam bez względu gdzie puścimy powietrze leci o takiej samej temperaturze. Dziękuję i pozdrawiam Piotr
Opublikowano

Pytanie tylko czy wlaczasz klime czy ogrzewanie??

W BMW jest tak, ze ze srodkowych nawiewow leci zawsze zimne powietrze (w niektorych modelach jest dodatkowe pokretlo z regulacja ciepla na srodku), natomiast ogrzewanie daje na szybe i nogi.

Byc moze wlaczasz to ogrzewanie a nie klime??

Opublikowano
Mam to samo, ale tutaj nie winna jest klima tylko elektrozaworek który puszcza gorący płyn do nagrzewnicy. Poszukaj na forum o elektrozaworach.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano

Moze poprostu wnetrze auta schlodzilo sie bardziej niz 22 stopnie i jak dajesz nawiew na szybe to wlacza sie grzanie. Tez tak mam ze ustawie na 22 i nawiew na twarz, ale mam tam ustawione ze zawsze mi leci z tych kratek zimne, to potem po przekreceniu na szyby leci gorace powietrze, jednak jak zmniejsze temp np. do 18 to juz leci chlodne.

Sproboj dac temp na min. nawiew na szybe, wlacz klime i zobacz czy dalej leci gorace czy zimne.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.