Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedlugo bede malowal samochod. Jest dosyc mocno porysany z roznych stron. Pojechalem do lakiernika i sie umowilem, ale powiedzial mi, ze bede musial przekleic przednia szybe, poniewaz uszczelka jest juz stara i stwardniala. On musi malowac troche pod nia i jak ja podnosi to peka. Hmm. Nie wiecie czasem ile taka uszczelka kosztuje ? Czy wiecie o czym moiwe ? Ta uszczelka, ktora ma kanaliki, do tego zeby woda nie splywala po bocznych szybach. Ta ktora zachodzi troche na dach. I co myslicie o przeklejaniu szyby? Rzeczywiscie ta uszczelka nie wyglada ciekawie.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Ja ostatnio przy wymianie szyby kupowałem plasikowe podszybie i uszczelkę do szyby. Co prawda to E36 coupe ale bedziesz wiedział jakiego rzędu cena - ok.80zł za uszczelkę.
Opublikowano
Poprostu kup nową uszczelkę i przeklej szybe. Jak cos robisz, to rob to porządnie.

No wlasnie tak chce. Chce to zrobic porzadnie. Samo lakierowanie kosztuje mnie 4000 zl. U jednego z najlepszych nieautoryzowanych lakiernikow. O uszczelke po porstu tak sie pytam, Jak cena mniej wiecej. Dzieki.

Opublikowano

Fipa:

Nie chciałem uzywki, bo to które wymieniałem było w lepszym stanie niż niejedna używka, gdyż kratka tylko pękła w jednym miejscu przy wymianie filtrów przeciwpyłkowych. Nowe podszybie kosztowało mnie 100 zł po rabacie (bez rabatu 120), ale do sedana może być tańsze.

Natomiast co do uszczelki w coupe to nie radzę jej ratować, gdyż wycina się wtedy szybę z uszczelką i łatwo porysować lakier do blachy (opinia ludzi z Jaana i Pilkingtona).

Natomiast nie odbiegając już od tematu nie wiem jak wygląda demontaż uszczelki w E39, ale jak kolega inwestuje już w nowy lakier to i w uszczelkę wypada.

Opublikowano
No pewnie, ze zainwestuje. Zygam jak widze ta uszczelke. Lubie jak wszystko jest dobrze i starannie zrobione. Dzieki za info. Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja spotkałem się z droższą wyceną za uszczelkę - miałem pękniętą szybę w 518 i zmiana cała kosztowała mnie 520 złotych z czego podobno uszczelka 170 złotych - ale to było jakieś pół roku temu
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano
Ja spotkałem się z droższą wyceną za uszczelkę - miałem pękniętą szybę w 518 i zmiana cała kosztowała mnie 520 złotych z czego podobno uszczelka 170 złotych - ale to było jakieś pół roku temu
Nie dziwie sie:

uszczelka ~150

wyciecie szyby ~50

wklejenie szyby ~150

szyba zamiennik (wcale nie są gorsze - znam z autopsji-wypadku) ~250

i koszt sie prawie pokrywa ;]